Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα. 
Σημείο συγκέντρωσης η συμβολή της Αχαρνών με την Μάρνης στις 1:00 μ.μ..

Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι της γης υποχρεώνονται από την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει πρόθυμα η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να βγούνε στους δρόμους. Αυτή η πολιτική απέναντι στα χρόνια προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται και τώρα με τη φορολογία της αγροτικής γης, τις περικοπές στις ενιαίες ενισχύσεις, τις πρόσθετες εισφορές στον ΕΛΓΑ, η αντιδραστικής έμπνευσης επιβολή καθεστώτος φορολόγησης κι αυτού του ελάχιστου συνήθως εισοδήματος της μεγάλης μάζας των φτωχομεσαίων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, με βιβλία εσόδων-εξόδων. Το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο, ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» να μπει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών που χρωστάνε στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και να γίνονται παρακρατήσεις από τα κονδύλια των επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Η κυβέρνηση αποκρύπτει σκόπιμα το γεγονός ότι το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, λόγω της μνημονιακής πολιτικής που επιβάλλουν οι ξένοι αφεντάδες, αλλά και το τεράστιο έλλειμμα στο Αγροτικό Εμπορικό Ισοζύγιο, ως επίπτωση της ένταξης στην ΕΕ και της φτηνής πρώτης ύλης στο κεφάλαιο. Παραβλέπει ακόμα τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης της υποθηκευμένης αγροτικής γης, από τις τράπεζες, την κατάρρευση των μεταποιητικών βιομηχανιών αγροτικών προϊόντων, την αγροτοκτόνα ΚΑΠ, που οδηγούν στην πλήρη διάλυση της ελληνικής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας-Αλιείας.
Η ΕΕ στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί μια για πάντα από τους ώμους της το επικίνδυνο βαρίδι που λέγεται φτωχομεσαία αγροτιά, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της Ευρωπαϊκής Γεωργίας στην αντιπαράθεσή της με τους άλλους ιμπεριαλιστικούς πόλους, βάζει τώρα σε εφαρμογή τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2014-2020, προσαρμοσμένη απολύτως στις ανάγκες των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να πετύχουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, προς όφελος των μεγαλοαγροτών, των γεωργικών επιχειρήσεων και των αγροδιατροφικών αλυσίδων.
Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία, εκφράζει τη θέλησή της να παλέψει με τις γνήσιες δημοκρατικές δυνάμεις της αγροτιάς προκειμένου αυτές να πάρουν την πρωτοβουλία μέσα από γενικές συνελεύσεις των αγροτικών συλλόγων, έξω και πέρα από την χρεοκοπημένη, φιλοκυβερνητικη και διασπαστική δράση των αγροτοπατέρων για την προβολή των άμεσων αιτημάτων, αλλά και την επιλογή μορφών πάλης που θα μπορούν να αναδείξουν σε πανελλαδικό επίπεδο τα κρίσιμα και πραγματικά αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που κινδυνεύει με αφανισμό.
Το ζήτημα της ανατροπής της ΚΑΠ και της εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε., που αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας της αγροτιάς αλλά και ολόκληρου του λαού μας καθώς και η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, αποτελεί την κορωνίδα των αγροτικών διεκδικήσεων.

• ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
• ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
• ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
• ΚΑΤΩ Η ΑΓΡΟΤΟΚΤΟΝΑ ΚΑΠ
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

19.2.2014
l.a.a.a.synergasia@gmail.com