Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία 
καλεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30 μ.μ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι,
Άλλο ένα πολυνομοσχέδιο βρίσκεται για ψήφιση στη Βουλή. Άλλη μια μαχαιριά στη καρδιά της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού προωθείται από τη συγκυβέρνηση των υπηρετών της ιμπεριαλιστικής τρόικας. Με την κατάληξη της δήθεν διαπραγμάτευσης στο γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα, νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.
Μόλις λίγες ημέρες πριν καταργήθηκε στη πράξη ο τελευταίος θύλακας μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τις πρώτες χιλιάδες απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων μετά από πάνω από εκατό χρόνια. Καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και σχολικοί φύλακες αποτελούν τους πρώτους απολυμένους-θύματα αυτής της πολιτικής που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια των ανέργων. Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η επόμενη άμεση επιδίωξη των ιμπεριαλιστών και κεφαλαίου είναι η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Ταυτόχρονα μια σειρά αντιλαϊκές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα. Στρώνεται ο δρόμος για την πλήρη αποψίλωση του ήδη ακρωτηριασμένου κατώτερου μισθού, με τη μείωση και βαθμιαία κατάργηση των τριετιών και των επιδομάτων. Η νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η κατάργηση «κοινωνικών πόρων» που θα αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, σημαίνουν κι άλλο βαρύ χτύπημα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και θα οδηγήσει άμεσα σε νέες δραστικές μειώσεις των ασφαλιστικών παροχών. Η «ρύθμιση» για το γάλα θα ξεκληρίσει τους ντόπιους γαλακτοπαραγωγούς και θα διευρύνει την αγορά και τα κέρδη των ευρωπαϊκών μονοπωλίων του κλάδου. Η απελευθέρωση της ιδιοκτησίας του φαρμακείου από την άδεια φαρμακοποιού, των σημείων πώλησης των φαρμάκων, του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, και η συνακόλουθη διάλυση φαρμακείων και φαρμακοποιών όπως τα γνωρίσαμε μέχρι σήμερα είναι μέτρα που θα έχουν άμεσες επιπτώσεις σ΄ όλους μας. Παρόμοια μέτρα που γενικεύουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και προωθούν την απελευθέρωση των προϊόντων αρτοποιίας, την αγορά των ταξί κ.α. δεν έχουν άλλο στόχο παρά την άλωση αυτών των τομέων της οικονομίας από το μεγάλο κεφάλαιο.
Το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα με τη σπέκουλα των κυβερνητικών ενεργούμενων πάνω σ΄ αυτό θα κατευθυνθεί βασικά στους ιμπεριαλιστές δανειστές για να υποδηλώσει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο ποιος κάνει κουμάντο στο τόπο. Ένα μικρό τμήμα του με τη μορφή του εφάπαξ βοηθήματος για καθαρά προεκλογικούς λόγους θα πάει σε ελάχιστους.
Εργαζόμενοι, άνεργοι,
Οι υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μας καλούν γι΄ ακόμα μια φορά να αντισταθούμε στο “και πέντε”. Αφού έβαλαν το χεράκι τους διαχρονικά στο πέρασμα της βαρβαρότητας, αφού ξεπούλησαν τους διαθέσιμους (ΑΔΕΔΥ), αφού υπέγραψαν στη ζούλα άλλη μια συλλογική σύμβαση ενταφιασμού δικαιωμάτων (ΓΣΕΕ), έχουν το θράσος να καλούν σε μια ακόμη διαμαρτυρία καλώντας τους βουλευτές να καταψηφίσουν. Επιχειρούν έτσι να μετατρέψουν τη δική τους συνθηκολόγηση σε υποταγή των εργαζομένων στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Να φορτώσουν στην ουσία τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους και το λαό.
Αλλά και οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) έχουν τεράστια ευθύνη για την πορεία των πραγμάτων με βάση τη γραμμή τους, μια γραμμή εκλογικών αυταπατών, περιορισμού, υποβάθμισης και υπονόμευσης των μαζικών αγώνων, αναχώρησης από τα σημερινά καθήκοντα και στόχους πάλης που έχουν ανάγκη λαός και εργαζόμενοι.
Οι αγώνες, ωστόσο, δεν είναι μάταιοι όσο κι αν βάλθηκαν όλοι τους να μας πείσουν γι΄ αυτό. Είναι η πραγματική ελπίδα να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε την αντιδραστική επέλαση. Γιατί οι δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας της χώρας και της κυβερνητικής επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
29.3.2014