Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στο Νίκο Ρωμανό!
Να καταγγείλουμε μαζικά τη στάση της κυβέρνησης!

«Επίδειξη πυγμής» με αποδέκτη όλο το λαό και τη νεολαία, επιδεικνύει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπροστά στη συνεχιζόμενη από τις 10/11, απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού. Τη στιγμή αυτή, η ίδια η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Η στάση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί έκφραση της συνολικότερης και εντεινόμενης φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Μια πολιτική που τη ζει ο λαός μας σ’ ένα πολύ μεγάλο εύρος. Απ’ τα ΜΑΤ, τα χημικά τους ασφαλίτες και τις Ομάδες ΔΙΑΣ/ΔΕΛΤΑ στις πρόσφατες διαδηλώσεις, και το εντεινόμενο κλίμα εκφοβισμού του, μέχρι τις δηλώσεις των διάφορων Φορτσάκιδων, Τζιφόπουλων και Μπουτάριδων, και την τρομοκρατία που ασκούν τα Μ.Μ.Ε. Κι από την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, μέχρι τον αντι-απεργιακό νόμο που ετοιμάζεται. Απαραίτητο συμπλήρωμα της βάρβαρης επίθεσης των «μνημονίων» και των απανωτών μέτρων.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να στείλει ευρύτερα το μήνυμα πως είναι ανυποχώρητη και αδιάλλακτη. Το κίνημα αλληλεγγύης για την ικανοποίηση του αιτήματος του Ν. Ρωμανού που έχει αναπτυχθεί μέχρι τώρα πανελλαδικά, εκφράζει τη νεολαιίστικη και λαϊκή αντίθεση απέναντι στη μελανή πραγματικότητα που έχει επιβάλλει η πολιτική του συστήματος στη ζωή του λαού. Είναι ανάγκη να δημιουργηθούν ρήγματα και νίκες ενάντια σε αυτή την πολιτική.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση αλληλεγγύης μπορεί να στηρίξει το αίτημα του. Αν η κυβέρνηση δεν το ικανοποιήσει, θα αποτελέσει τον ηθικό και πολιτικό αυτουργό για την πιθανή αρνητική εξέλιξη της κατάστασής του, εξέλιξη που θα γεννήσει νέα λαϊκά ξεσπάσματα.
9.12.2014