Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Πολυτεχνείο - συλλήψεις

Με μαζικό τρόπο, κοντά στις 3000, ο λαός και η νεολαία της Πάτρα κατέβηκε στο δρόμο να διαδήλωση με αφορμή τα 41 ένα χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου. Το τριήμερο μπροστά από το Παράρτημα η Λ.Α.-Α.Α.Σ. και οι Αγωνιστικές Κινήσεις είχαν παρέμβαση με τραπεζάκια.
Στην πορεία της δευτέρας η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετείχε με δικό της πανό στο δρόμο με δεκάδες φίλους και συναγωνιστές να το στηρίζουν. Στη διαδρομή της πορείας τα τελευταία μπλοκ διαδηλωτών δέχτηκαν επίθεση με χημικά μιας και το συνηθίζουν κάθε χρόνο όπου οι "συγκρουσιακοί" και οι δυνάμεις καταστολής να παίζουν το γνωστό κλεφτοπόλεμο εις βάρος των διαδηλωτών.

Στο ύψος της Γούναρη μπροστά από τα δικαστήρια τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στο μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ ενώ οι κρότου λάμψεις έπεφταν συνέχεια. Παρόλο το άσχημο κλίμα που υπήρχε, με αρκετά μπλοκ να σπάνε, το πανό της ΛΑ-ΑΑΣ έμεινε στη θέση του και συγκροτήθηκε αμέσως συσπειρώνοντας και άλλους διαδηλωτές μέσα του. Η καταστολή συνεχίστηκε και στην επιστροφή λίγο πριν τη λήξη της πορείας, όμως ο κόσμος της διαδήλωσης δεν έσπαγε και κατέληξε μαζικά στο Παράρτημα.
Αποτέλεσμα 14 προσαγωγές και 5 συλλήψεις μια εκ τον οποίων για κακουργηματική πράξη εκρηκτικών υλών!!!
Μόλις γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των συλληφθέντων αποκαλύφθηκε η προβοκάτσια και η αυθαιρεσία της αστυνομίας πλήθος διαδηλωτών την ίδια μέρα μαζεύτηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ερμού απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των άτομο που κρατούνταν. Την τελική απάντηση στην τρομοκρατία και την φασιστικοποίηση την πήραν έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη όπου καλέστηκε συγκέντρωση ενάντια στις άδικες συλλήψεις και τις ψευδείς κατηγορίες. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια έδωσε το παρόν και την αλληλεγγύη του μαζικά μέχρι το μεσημέρι όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.