Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Λαμία
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει

Η υποτελής στους ιμπεριαλιστές κυβέρνηση Σαμαρά ενεργοποιεί όλους του μηχανισμούς καταστολής και τρομοκράτησης, σε μια προσπάθεια να τσακίσει το αγωνιστικό σκίρτημα των μαθητών που βιώνουν τις αντιλαϊκές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της, όπως έδειξε και η μαζική συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν.
Την ώρα που οι μαθητές εξοντώνονται από τον εξεταστικό μαραθώνιο του «Νέου» Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων (ή Θυμάτων όπως χαρακτηριστικά λένε τα συνθήματά τους) και η νέα γενιά αντιμετωπίζει μπροστά της ένα απάνθρωπο κοινωνικό σύστημα που την πετάει έξω από την εκπαίδευση, στην ανεργία, την υποαπασχόληση και την περιπλανώμενη μαθητεία - εργασία, με πτυχία ανεργίας για όσους καταφέρουν να φτάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ και οι γονείς στενάζουν κάτω από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, η κυβέρνηση το μόνο που έχει να τους προσφέρει είναι καταστολή και συλλήψεις.Μαζί με το «Νέο» Λύκειο έρχονται και οι διαγραφές φοιτητών, οι απολύσεις καθηγητών. Διαμορφώνεται έτσι μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς.
Στην Λαμία μετά τις συλλήψεις στο 1ο ΕΠΑΛ πριν 15 μέρες, σειρά είχαν οι μαθητές και οι γονείς του 1ου Γενικού Λυκείου να νιώσουν τις παιδαγωγικές «φροντίδες» της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, με την εισβολή της αστυνομίας, για άλλη μια φορά μέσα στα μεσάνυχτα, στο χώρο του σχολείου. Συνελήφθησαν 9 ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ λίγο αργότερα προσήχθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.
Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας καταγγέλλει τις νέες προσαγωγές και τις συλλήψεις των αγωνιζόμενων μαθητών και των γονιών τους και συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον. Καλεί όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους.
Η απάντηση στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική και στην τρομοκρατία πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός αγωνιστικού εκπαιδευτικού μετώπου, μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων, γονέων. Η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.

Η δύναμη είναι στην οργάνωση. Η νίκη είναι στον αγώνα.