Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η εισήγηση στην εκδήλωση - συζήτηση για την υγεία στην ΑΣΟΕΕ

Σήμερα το βράδυ, στην ΑΣΟΕΕ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συζήτηση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Μπουγιούκας και ο Γιάννης Αδριανός έκανε την εισήγηση που ακολουθεί:

Συναγωνιστές
Εχει κλείσει ένας κύκλος και μπορούν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα που εκτιμώ ότι θα αναδειχτούν στη σημερινή μας συζήτηση όσον αφορά τη πρωτοβουλία για την υγεία-περίθαλψη της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε οργανωμένο σχέδιο αστυνόμευσης των σχολείων και στησίματος χαφιέδικου μηχανισμού καθηγητών και μαθητών προχωρεί η κυβέρνηση. Στοχοποιώντας ανοιχτά τους μαθητικούς αγώνες και το μαθητικό κίνημα, εντείνει την τρομοκρατία προσπαθώντας να πειθαρχήσει και να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης. Σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο εντάσσονται: 1) η περίπτωση των 8 μαθητών από το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου. Οι μαθητές αυτοί κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, υποχρεώθηκαν σε ανάκριση χωρίς την παρουσία των γονιών τους ή δικηγόρου, απειλήθηκαν με διώξεις, ακόμη και με τον αποκλεισμό τους από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τους ζητήθηκε να (κατά)δώσουν και άλλους συμμαθητές τους που συμμετείχαν στη 3ημερη κατάληψη του περασμένου Οκτώμβρη, όπως και πλήθος προσωπικών πληροφοριών. Σημειώνεται πως τα ονόματα των μαθητών δόθηκαν από την ίδια τη διευθύντρια του σχολείου!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές!
Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού τη πάλη θα λογαριαστούν!

Με νέα μαθητοδικεία και διώξεις μαθητών επιχειρεί η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ποινικοποιήσει τους μαθητικούς αγώνες, να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα, να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης μέσα στα σχολεία. Αξιοποιώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προχωρεί σε επίδειξη αυταρχισμού εντείνοντας την βιομηχανία των διώξεων, την ιδία στιγμή μάλιστα που εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύει το σχετικό έγγραφο της ΓΑΔΑ, επιχειρείται η πλήρης αστυνόμευση των σχολείων και η δημιουργία χαφιέδικου μηχανισμού για καθηγητές και μαθητές. Για το λόγο αυτό αστυνομικές δυνάμεις το τελευταίο διάστημα, είτε μπαινοβγαίνουν στα σχολεία είτε κάνουν κλήσεις διευθυντών σε Α.Τ. υπό το πρόσχημα καταγραφής «προβλημάτων και δυσλειτουργιών των σχολείων».

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα. 
Σημείο συγκέντρωσης η συμβολή της Αχαρνών με την Μάρνης στις 1:00 μ.μ..

Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι της γης υποχρεώνονται από την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει πρόθυμα η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να βγούνε στους δρόμους. Αυτή η πολιτική απέναντι στα χρόνια προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται και τώρα με τη φορολογία της αγροτικής γης, τις περικοπές στις ενιαίες ενισχύσεις, τις πρόσθετες εισφορές στον ΕΛΓΑ, η αντιδραστικής έμπνευσης επιβολή καθεστώτος φορολόγησης κι αυτού του ελάχιστου συνήθως εισοδήματος της μεγάλης μάζας των φτωχομεσαίων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, με βιβλία εσόδων-εξόδων. Το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο, ακόμα κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» να μπει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών που χρωστάνε στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και να γίνονται παρακρατήσεις από τα κονδύλια των επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση 5ης συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Την Παρασκευή 14/2/14, συνεδρίασε η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις εστίασε στη συνέχιση της επίθεσης που διεξάγεται ενάντια στο λαό και στα μέτωπα που έχουν ανοίξει, ενώ αξιολόγησε σαν σοβαρές τις εξελίξεις στο Κυπριακό με πρωτοβουλία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όσον αφορά το μέτωπο της υπεράσπισης του δικαιώματος του λαού σε Υγεία – Περίθαλψη, έγινε απολογισμός των εκδηλώσεων που πραγματοποίησαν τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας σε συνοικίες της Αθήνας (Ανατολικά, Βόρεια), εκφράστηκε η ανάγκη καλύτερης πληροφόρησης της δραστηριότητάς της απ’ την επαρχία και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση, για το θέμα αυτό, στην Αθήνα, τη Δευτέρα 24/2 στις 7μμ. στην ΑΣΟΕΕ.
Αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει αφίσα και προκήρυξη – κάλεσμα, για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης. Εκφράστηκε η πρόθεση να προχωρήσει η καμπάνια στο μέτωπο της Περίθαλψης, με τη λογική να αναπτυχθούν και να στηριχθούν μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων υγείας στα δημόσια Νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, ο συντονισμός τους, και η δημιουργία πλατειών λαϊκών επιτροπών αγώνα, παρά τις δυσκολίες και το κλίμα προεκλογικής παράλυσης, που προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό. Εκφράστηκε επίσης η συμφωνία και η διάθεση να αναληφθεί δράση ενάντια στις πρώτες απολύσεις από τις «διαθεσιμότητες», που θα ανακοινωθούν στις 22 Μάρτη και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα προκύψουν.
Τη συνεδρίαση απασχόλησαν επίσης ζητήματα παρέμβασης ενάντια στο κλείσιμο των τοπικών ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 17/2, παρέμβαση στα διόδια των Αφιδνών ενάντια στο νέο χαράτσωμα, την Κυριακή 16/2, ζητήματα σχετικά με το ιστολόγιο (blog) της Συνεργασίας και η έκδοση ανακοινώσεων σχετικά με το Κυπριακό, την αστυνομική τρομοκρατία στα σχολεία και τις δίκες μαθητών, καθώς και για τις αυξήσεις στα διόδια.

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ Θεσσαλονίκης καλεί στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού


Η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 17 Φλεβάρη, συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού, στις 9 το πρωί και καλεί τον λαό και τη νεολαία σε αγώνα μαζικό για το δικαίωμα στην περίθαλψη.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση για Υγεία – Περίθαλψη στα Ανατολικά

Με συμμετοχή πολλών δεκάδων αγωνιστών απ’ τον Υμηττό, τη Δάφνη και την Ηλιούπολη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/2 στο Δημαρχείο Υμηττού η εκδήλωση που οργάνωσαν τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας σε Υμηττό-Δάφνη και στην Ηλιούπολη. Μετά απ’ τις εισηγήσεις από το Σπύρο Παπακωνσταντίνου και το Γιώργο Σόφη, που εστίασαν στα χαρακτηριστικά της επίθεσης που διεξάγεται ενάντια στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία και την Περίθαλψη, και στην ανάγκη ανάπτυξης μαζικής αντίστασης σ’ αυτήν, ακολούθησε μεγάλος αριθμός τοποθετήσεων και παρεμβάσεων. Παρά τις διαφορετικές απόψεις ή και διαφωνίες που εκφράστηκαν πάνω σε ορισμένα ζητήματα της αιτηματολογίας, υπήρξε συμφωνία στην κατεύθυνση της αντίθεσης στη διάλυση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, στην υπεράσπιση της θέσης πως το δικαίωμα του λαού στην Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, στην υπεράσπιση των συνολικότερων λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και του δικαιώματος στη δουλειά, κόντρα στις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Αίσθηση έκαναν επίσης οι παρεμβάσεις συναγωνιστών απ’ την Ικαρία, που μετέφεραν και το πνεύμα του λαϊκού αγώνα που αναπτύσσεται εκεί. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την έκφραση της πρόθεσης για ανάληψη πρωτοβουλιών δράσης και καμπάνιας στην περιοχή, για το μέτωπο της Υγείας – Περίθαλψης με στόχο τη συγκρότηση μαζικών επιτροπών δράσης του λαού.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

- Δεν φτάνει που 4 χρόνια τώρα έχουν οδηγήσει στην φτωχοποίηση το μεγαλύτερο τμήμα του λαού…
- Δεν φτάνει που ρημάζουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με την ανεργία τις απολύσεις τις διαθεσιμότη¬τες τα χαράτσια και τη φοροληστεία…
- Δεν φτάνει που εξαφανίζουν λαϊκές κατακτήσεις στην υγεία – περίθαλψη, στη δημόσια εκπαίδευση…
- Δεν φτάνει που ξαφρίζουν για χάρη των τοκογλύφων και του μεγάλου κεφάλαιου, μισθούς - συντάξεις - κόπους μιας ζωής με τις κατασχέσεις, που απειλούν τα σπίτια μας με τους πλειστηριασμούς…
- Έρχονται τώρα με αυξήσεις φωτιά μέχρι και 60% στα διόδια, να εμποδίσουν τις μετακινήσεις, να μαραζώσουν ολόκληρες περιοχές…

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Λαϊκή Αντίσταση- ΑΑΣ στο πλευρό των σχολικών φυλάκων

Την Πέμπτη 13-2 ξεκίνησε το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των σχολικών φυλάκων σε διαθεσιμότητα, όπου συμμετείχαν καθηγητές σε διαθεσιμότητα, απεργοί της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, από το συντονιστικό της Χαλκιδικής, εργαζόμενοι - απολυμένοι της ΕΡΤ3. Ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα, με μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πόλεις. Βρέθηκαν με τους αγρότες στα μπλόκα της Χρυσούπολης και της Νίκαιας γιατί όπως δηλώνουν οι ίδιοι “είμαστε όλοι σε κοινό μέτωπο απέναντι στη τρόικα, ΔΝΤ και τους πρόθυμους εντολοδόχους τους”. Συνεχίζουν 14-2 με προορισμό την πλατεία Κλαυθμώνος που έχουν δημιουργήσει κέντρο αγώνα, μαζί με άλλους αγωνιζόμενους κλάδους.
Η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στις συγκεντρώσεις υποδοχής και τις μηχανοκίνητες πορείες μέσα στις πόλεις. Στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης μοιράστηκε προκήρυξη (επόμενη ανάρτηση), απεύθυνε χαιρετισμό συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα και συμμετείχε στην διαδρομή μέχρι τη Κατερίνη.

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ!
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι ήδη σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης. 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του 2014. 150.000 συνολικά απολυμένοι σε βάθος τριετίας. Η επιχείρηση ανακύκλωσης ολόκληρου του προσωπικού του Δημόσιου ξεκίνησε. Μια διαρκής διαδικασία αξιολόγησης(!) δομών και εργαζομένων, με στόχο μικρότερο και λιγότερο κράτος, με κακοπληρωμένους, υποταγμένους και ανασφαλείς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο κράτος στους μηχανισμούς καταστολής.
Στις 23 Μάρτη λήγει το οκτάμηνο διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ακολουθούν οι απολύσεις. Οι διακηρύξεις για κινητικότητα σε άλλους φορείς του Δημοσίου αποδείχθηκε ότι ήταν ένα από τα μέσα διάσπασης και χειραγώγησης των διαθέσιμων.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
καλεί στο συλλαλητήριο στο Μπλόκο της Νίκαιας
την Κυριακή 9 Φλεβάρη 11 π.μ.

Στο πλευρό της Αγωνιζόμενης Αγροτιάς

Για άλλη μια φορά οι ξωμάχοι της γης υποχρεώνονται από την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να βγούνε στους δρόμους.
Αυτή η πολιτική απέναντι στα χρόνια προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται και τώρα με τη φορολογία της αγροτικής γης, τις περικοπές στις ενιαίες ενισχύσεις, τις πρόσθετες εισφορές στον ΕΛΓΑ, την αντιδραστικής έμπνευσης επιβολή καθεστώτος φορολόγησης κι αυτού του ελάχιστου εισοδήματος της μεγάλης μάζας των φτωχομεσαίων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, με βιβλία εσόδων-εξόδων. Ο φόρος επιβάλλεται στους αγρότες, με συντελεστή 13%, από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους μαζί με το φόρο επιτηδεύματος των 650 € το χρόνο, υποχρεώνοντάς τους και σε επιπλέον έξοδα προκειμένου να κρατούν λογιστικά βιβλία.

Όχι στη μετατροπή της Μεσογείου σε χαβούζα για τα χημικά των ιμπεριαλιστών

Καμιά επιτήρηση δεν είναι ικανά να πραγματοποιήσουν τα επιτελεία μιας χώρας που έχει δεθεί σφιχτά με τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Γιατί προφανώς η επιτήρηση είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι τεχνικό.
Οι θάλασσες της χώρας μας και ευρύτερα της περιοχής κινδυνεύουν θανάσιμα να γίνουν τώρα και χαβούζα δηλητηρίων εκτός από πεδίο βολής φτηνό…. όπως κινδυνεύει ο λαός μας και άλλοι λαοί της περιοχής από τη φτώχεια, την ανεργία, τη φασιστικοποίηση και τον πόλεμο!!
Μόνο ο λαϊκός ξεσηκωμός και η ανασυγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας με κορμό την εργατική τάξη μπορεί να αποκρούσει τους θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σε συνελεύσεις της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας έγινε συζήτηση στα επίκαιρα ζητήματα
• Της Υγείας
• Της κτηνοτροφίας και των κινητοποιήσεων της αγροτιάς
• Της «αξιολόγησης» και των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο Δημόσιο
Για τα τρία ζητήματα εγκρίθηκαν σχετικές Προκηρύξεις και αποφασίστηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων στο Νοσοκομείο Φιλιατών, στην Ηγουμενίτσα και στην Παραμυθιά, σε χωριά του Νομού, σε Σχολεία και υπηρεσίες και σε άλλους χώρους δουλειάς.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ Τετάρτη 12/2, 6:00μμ. Δημαρχείο Ν. Ιωνίας

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό.
Δεν είναι εμπόρευμα!
Η σκληρή και απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική κατεδάφισης των Υπηρεσιών Υγείας, συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Οι ξένοι δυνάστες-δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, εκβιάζοντας πιέζουν ασφυκτικά για κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα απομεινάρια των κατακτημένων με αγώνες, λαϊκών δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προχωρά στην πλήρη διάλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, που έρχονται να προστεθούν στις καταιγιστικές περικοπές των μέχρι πρόσφατα προνοιακών κοινωνικών υπηρεσιών και το δραματικό ψαλίδισμα σε μισθούς και συντάξεις, όσων έχουν το «προνόμιο» να μην συμπεριλαμβάνονται στις τεράστιες στρατιές των άνεργων και 3 εκατομμυρίων ανασφάλιστων.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα δήθεν του «εξορθολογισμού» των δαπανών και της αποτελεσματικό¬τερης λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, ξεκίνησε με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών και συνεχίζει με λουκέτα και το πέταγμα στην διαθεσιμότητα/απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων. Μόνο στον ΕΟΠΥΥ 8.000 εργαζόμενοι μπαίνουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, μετατάξεων και οι γιατροί οδηγούνται μαζικά στην αναγκαστική έξοδο, ενώ οι ασφαλισμένοι έχασαν κιόλας κάθε επαφή με το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση 4ης συνεδρίασης της Γραμματείας

Συνεδρίασε την Παρασκευή 24/1/14 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.
Εκτός απ’ τη συζήτηση σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις που εστίασε στην όξυνση των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε διάφορα μέτωπα, και σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα και τη συνέχιση και ένταση της επίθεσης σε βάρος του λαού, στο πλαίσιο ενός πολιτικού σκηνικού που χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις εσωτερικών, αλλά και εξωτερικών παραγόντων και προετοιμασία όρων για μελλοντικές εναλλακτικές διαχείρισης για το σύστημα, η συνεδρίαση στάθηκε ιδιαίτερα στο μέτωπο της Υγείας – Περίθαλψης, όπου εκφράστηκε η συμφωνία στο προχώρημα των εκδηλώσεων των σχημάτων, καθώς και στη διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης στην Αθήνα. Μετά από συζήτηση σχετικά με τη στοχοθεσία που πρέπει να τεθεί σ’ αυτό το μέτωπο πάλης, η οποία χαρακτηρίστηκε και από αντιπαραθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, συμφωνήθηκε τελικά πως αυτή πρέπει να αποτελείται απ΄ τους παρακάτω άξονες:

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Καμιά συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας

Στις 20 Γενάρη η σύνοδος των Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκρινε, με την ανοχή κυρίως της Γερμανίας και της Αγγλίας, την αποστολή έως 1000 στρατιωτών για την ενίσχυση της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, ενέκρινε ως επιχειρησιακό κέντρο των ευρωπαϊκών δυνάμεων, το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης» στη Λάρισα υπό γαλλική διοίκηση, απορρίπτοντας το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για Έλληνα διοικητή.
Η επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που επίσημα ξεκίνησε στις 5 του περασμένου Δεκέμβρη με την έγκριση του ΟΗΕ, έχει και την ανοχή του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο οποίος συνδράμει οικονομικά, ενώ ήδη έχει δρομολογήσει σχεδιασμούς, που αφορούν τα στρατεύματα του στη περιοχή. Τη γαλλική δύναμη των 1600 στρατιωτών που έχει αναπτυχθεί στη χώρα πλαισιώνει δύναμη 5000 στρατιωτών της Αφρικανικής Ένωσης.

ΠΑΤΡΑ : ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΗΜΕΡΑ 1η

Με απόφαση του συντονιστικού συλλογικοτήτων και πολιτών από όλη την Πάτρα ξεκίνησε ο πενθήμερος αποκλεισμός των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων. Όλο το προηγούμενο διάστημα το συντονιστικό συνεδρίαζε κάνοντας παράλληλα εξορμήσεις στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης αλλά και έξω από τη ΔΕΗ την ημέρα της απεργίας των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Από την πρώτη ημέρα της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Πάτρας και σε όλες τις κινητοποιήσεις και συνεδριάσεις του συντονιστικού συναγωνιστές της ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχαν καλώντας τον κόσμο το πρωί της Δευτέρας να παραστεί στο μπλοκάρισμα της υπηρεσίας το πρωί της Δευτέρας 03/2 στις 6:00 το πρωί.

Νότια: για την προετοιμασία της εκδήλωσης

Τη Δευτέρα 3/2, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δάφνης-Υμηττού, Νοτίων Προαστίων και Ηλιούπολης. Βασικά θέματα: Η προετοιμασία, προπαγάνδιση της εκδήλωσης για την υγεία, συζήτηση για τις δράσεις της επόμενης περιόδου κα. Η σύσκεψη είναι ανοιχτή και όποιος θέλει μπορεί να βάλει τα θέματα που νομίζει.