Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικά μπλόκα στη Βοιωτία

Στην Βοιωτία έχουν συγκροτηθεί δύο μαζικά αγροτικά μπλόκα με πάνω από 500 τρακτέρ το καθένα, στο 90 χλμ και στον κόμβο του Κάστρου στην Εθνική Οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης. Επίσης σε πολλά χωριά έχουν παραταχθεί τρακτέρ στις εισόδους.
Πρόκειται για τις μαζικότερες κινητοποιήσεις αγροτών τα τελευταία χρόνια, καθώς απ΄ότι φαίνεται συνειδητοποιούν ότι η αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική των μνημονίων, όπως αυτή εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στρέφεται ενάντιά τους επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τα συσσωρευμένα προβλήματά τους.
Την Δευτέρα 25 Γενάρη σύντροφοι από την Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποίησαν παρέμβαση στα μπλόκα, όπου συζήτησαν τα προβλήματα καθώς και την προοπτική ενός παρατεταμένου και οργανωμένου αγώνα αντίστασης στην επίθεση που δέχονται. Ταυτόχρονα μοιράστηκε και η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Πρέπει να αναφέρουμε την προσπάθεια από χρυσαυγίτη να μας προκαλέσει με την τραμπούκικη συμπεριφορά του, ώστε να παρεμποδιστεί το μοίρασμα της προκήρυξης. Η δική μας αντίδραση, αλλά και άλλων αγροτών, απέτρεψε την επιδιωκόμενη ένταση, και πραγματοποιήθηκε κανονικά το μοίρασμα της προκήρυξης. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις.