Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Χανιά: Όχι στην απάτη του διαλόγου ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης
Εκδήλωση συζήτηση πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία Αντίστασης τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη 7:30 μμ στο Εργατικό κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων και της καμπάνιας της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που θέλουν να συμβάλλουν στο δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή. Θέμα της εκδήλωσης είναι ο ταξικός χαρακτήρας της επίθεσης στο ασφαλιστικό και η ανάγκη συγκρότησης μετώπου από αγρότες –εργαζόμενους-αυτοαπασχολούμενους που μαζί με ανέργους και συνταξιούχους οφείλουν να παλέψουν για να υπερασπιστούν το κοινωνικό δικαίωμα στην ασφάλιση και στη σύνταξη που για άλλη μια φορά μπαίνει στο στόχαστρο από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και οι νέες εισφορές-χαράτσια σε αγρότες αυτοαπασχολούμενους, αφανίζουν το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση γι’ αυτό ο ενωμένος αγώνας όλου του κόσμου της δουλειάς είναι μια κρίσιμη αναγκαιότητα.

Παρέμβαση στη Ξάνθη

Μαζική παρέμβαση στην κεντρική πλατεία και πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης έκανε η Λαϊκή Αντίσταση το Σάββατο 30/1 στην Ξάνθη. Η παρέμβαση έγινε από κοινού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Τρίτης, μόνο που η συμμετοχή των οργανώσεων αυτών ήταν πάρα πολύ περιορισμένη. Επίσης βγήκε κοινή ανακοίνωση που καλεί στην απεργία της 4ης Φλεβάρη και σε προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ξάνθη: εκδήλωση - συζήτηση για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό,
και την απάντηση του λαϊκού-εργατικού κινήματος,
θα πραγματοποιήσει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ στη Ξάνθη,
το Σάββατο 30/1, στις 7.00μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το πρωί του Σαββάτου στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-πορεία στην κεντρική πλατεία, για την καλύτερη προπαγάνδιση της απεργίας. Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, μέρα γενικής απεργίας, θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.00.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη για την κοινή δράση που κάλεσε η ΛΑ-ΑΑΣ την Τρίτη 26/1, όπου παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΕΚ, και της ΛΑΕΝ. Η πρόταση της ΛΑ-ΑΑΣ ήταν η συνδιοργάνωση της εκδήλωσης του Σαββάτου, όμως παρά την αρχική συμφωνία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η ΛΑΕΝ είχε δηλώσει εξαρχής αδυναμία), τελικά λόγω προβλημάτων στο να βρεθεί ομιλητής, η συνδιοργάνωση δεν προχώρησε.
Η ΛΑ-ΑΑΣ ήδη κινείται με καθημερινές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, σε εργασιακούς χώρους (Πλαστικά, ΣΕΚΑΠ, e-value), στο πανεπιστήμιο, καθώς και σε στέκια μειονοτικών.

Χανιά: Η αγροτιά μαζί με την εργατιά και όλο τον κόσμο της δουλειάς μπορούν ν’ αντισταθούν και να νικήσουν!

Χιλιάδες αγρότες σε μια σειρά σημεία της Ελλάδας αψηφούν την παγωνιά και βγαίνουν στις εθνικές οδούς, ενώ σε κάθε καφενείο και σε κάθε αγροτόσπιτο της χώρας επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός.
Ήδη μιλάμε για μια ελπιδοφόρα κατάσταση που δίνει κουράγιο σ’ όλους τους ανθρώπους της δουλειάς για να μπουν και οι ίδιοι στον αγώνα. Ένα μέτωπο εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων με το αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ που σήμερα ενώνει όλο τον κόσμο της εργασίας ενάντια στον κόσμο του κεφαλαίου, τη μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, είναι αναγκαίο και μπορεί να γίνει εφικτό.
Η αγροτιά δίπλα στην εργατιά έχει γράψει ιστορία σ’ αυτό τον τόπο και κάτι τέτοιο είναι ανάγκη να ξανασυμβεί και για το μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε…..

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντρωση αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από κάθε γωνιά της χώρας, κατέφτασαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 28/1.
Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα συνέρρεαν τα μπλόκα στην νότια πύλη της έκθεσης. Ο παλμός του πλήθους κορυφώθηκε όταν εκατοντάδες τρακτέρ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης όπου έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα και ενθουσιώδη συνθήματα.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Για άλλη μια φορά οι αγρότες στο δρόμο, αντιμέτωποι με την κτηνώδη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική των Μνημονίων και της ΚΑΠ. Αντιμέτωποι με την πολιτική που επιτάσσουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εφαρμόζει η δουλοπρεπής κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτή η πολιτική απέναντι στα προβλήματα της αγροτιάς, συνεχίζεται για χρόνια τώρα και με κάθε κυβέρνηση. Τώρα εντείνεται με την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου και την άδικη φορολογία και την απαράδεκτη ασφαλιστική επιβάρυνση που καταστρέφει τα φτωχότερα στρώματα της αγροτιάς. Η κυβερνητική νομοθεσία, προχωράει στην άρση της ασυλίας της κατοικίας και των χωραφιών τους, προκειμένου να γίνεται ο φορολογικός έλεγχος! Το Υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το μέτρο των προληπτικών κατασχέσεων ποσών εκ μέρους της Εφορίας για οφειλές προς το Δημόσιο (επιστροφές φόρου πετρελαίου και επιστροφές ΦΠΑ), που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα, και παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις της, έδωσε το «πράσινο φως» να μπει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών που χρωστάνε στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και να γίνονται παρακρατήσεις από τα κονδύλια των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Η πρόταση του Τσίπρα για διάλογο είναι μία απάτη! Η κρατική καταστολή και οι επιθέσεις των ΜΑΤ πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας δείχνουν τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης.

Αγροτικά μπλόκα στη Βοιωτία

Στην Βοιωτία έχουν συγκροτηθεί δύο μαζικά αγροτικά μπλόκα με πάνω από 500 τρακτέρ το καθένα, στο 90 χλμ και στον κόμβο του Κάστρου στην Εθνική Οδό Αθήνας Θεσσαλονίκης. Επίσης σε πολλά χωριά έχουν παραταχθεί τρακτέρ στις εισόδους.
Πρόκειται για τις μαζικότερες κινητοποιήσεις αγροτών τα τελευταία χρόνια, καθώς απ΄ότι φαίνεται συνειδητοποιούν ότι η αντιλαϊκή- αντιαγροτική πολιτική των μνημονίων, όπως αυτή εφαρμόζεται και από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στρέφεται ενάντιά τους επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τα συσσωρευμένα προβλήματά τους.
Την Δευτέρα 25 Γενάρη σύντροφοι από την Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποίησαν παρέμβαση στα μπλόκα, όπου συζήτησαν τα προβλήματα καθώς και την προοπτική ενός παρατεταμένου και οργανωμένου αγώνα αντίστασης στην επίθεση που δέχονται. Ταυτόχρονα μοιράστηκε και η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Πρέπει να αναφέρουμε την προσπάθεια από χρυσαυγίτη να μας προκαλέσει με την τραμπούκικη συμπεριφορά του, ώστε να παρεμποδιστεί το μοίρασμα της προκήρυξης. Η δική μας αντίδραση, αλλά και άλλων αγροτών, απέτρεψε την επιδιωκόμενη ένταση, και πραγματοποιήθηκε κανονικά το μοίρασμα της προκήρυξης. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Λαϊκή  Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών στα μπλόκα που στήνονται στο νομό, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που με προμετωπίδα, σε αυτή την φάση, το ασφαλιστικό – φορολογικό ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄80 με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) και με τις ΚΑΠ, που πέταξε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά από το χωράφι και που εντάθηκε με την υπαγωγή της χώρας μας στο μνημονιακό ζυγό.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον αγώνα αυτό, ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί και να συντονιστεί με τον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι  έμποροι, επαγγελματίες και επιστήμονες, σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής και φορολογικής καταιγίδας που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτω από τις επιταγές του κουαρτέτου των δανειστών.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση συνεδρίασης της Γραμματείας της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Συνεδρίασε την Πέμπτη 15/1/16 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συζητήθηκε σε γενικές γραμμές η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και εκτιμήθηκε πως πρέπει να δοθεί βάρος στις λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στο νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλαίσιο των απαιτήσεων των ιμπεριαλιστών «δανειστών».
Για το σκοπό αυτό η Γραμματεία καλεί σε πανελλαδική καμπάνια ενάντια στο νέο αντι-ασφαλιστικό, σε πόλεις, σε γειτονιές και σε χώρους, με μαζικές παρεμβάσεις και πικετοφορίες, στην πραγματοποίηση συνελεύσεων των σχημάτων της, και στη συμμετοχή της σε κεντρικές συγκεντρώσεις και απεργίες. Αποφασίστηκε η έκδοση αφίσας ενώ έχει εκδοθεί και σχετική προκήρυξη. 
Παράλληλα η Γραμματεία εκτίμησε πως οι εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τους αυξημένους κινδύνους για τους λαούς, που γεννούν οι οξυμένοι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, οι επεμβάσεις και τα πολεμικά τους σχέδια, καθώς και η συνέχιση και η ένταση της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής εκατοντάδων χιλιάδων ξεριζωμένων, κρατούν ιδιαίτερα επίκαιρο το πεδίο παρέμβασης στο αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό και προσφυγικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να πραγματοποιήσει κεντρική εκδήλωση και να αναλάβει πρωτοβουλία κινηματικής δράσης σε χρόνο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Συγκέντρωση

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 14/1, 12 μ., 
(από τη πλευρά του πεζόδρομου της Δώρου)

Συνεδρίαση της Γραμματείας

Η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας 
θα συνεδριάσει 
την Πέμπτη 14/1, στις 8:00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο - καφέ
Εκτός των Τειχών, Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που επέβαλε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την διαδοχική ψήφιση εφαρμοστικών νόμων με τα προαπαιτούμενα που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα επιχειρεί τώρα να καταφέρει το τρίτο και πιο σκληρό πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Με το σχέδιο που παρουσίασε για την κοινωνική ασφάλιση, μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή στων συντάξεων που πέρασε από τις αρχές φθινοπώρου, επιδιώκει την κατεδάφιση του εναπομείναντος συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης που θα τσακίσει τις συντάξεις και τις ασφαλιστικές παροχές. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζει την αντιασφαλιστική πολιτική τους.