Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Συνεδρίαση-Αποφάσεις Συντονιστικού στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 27 του Γενάρη συνεδρίασε το Συντονιστικό της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη με θέματα απολογισμού και προγραμματισμού.
Αποτιμήθηκαν θετικά οι δύο συνελεύσεις συγκρότησης της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα ανατολικά και δυτικά και τονίστηκε η αναγκαιότητα και η δυνατότητα να γίνουν παραπάνω βήματα γείωσής της στις τοπικές κοινωνίες-γειτονιές. Πετυχημένο κρίθηκε και το γλέντι της Λαϊκής Αντίστασης Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας στα ανατολικά πριν τις γιορτές, καθώς δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές δεκάδες αγωνιστών να διασκεδάσουν μαζί και να γνωριστούν καλύτερα.


Στο φόντο των αντιδραστικών διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων, με ανοιχτά και επικίνδυνα όλα τα κρίσιμα ζητήματα, προκρίθηκε η ανάγκη περαιτέρω συζήτησης-ανάλυσής τους. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύγκλιση των συνελεύσεων δυτικά και ανατολικά τo επόμενo διάστημα προκειμένου να παρθούν και οι απαραίτητες εξωστρεφείς πρωτοβουλίες. Αποφασίστηκε, επίσης, στο πλαίσιο της παρέμβασης μας στο προσφυγικό ζήτημα, η έκδοση αφίσσας και πλατιάς προπαγάνδισης των απόψεών μας στους εργαζόμενους και στο λαό σε μια περίοδο που είναι φανερή η αντιμεταναστευτική- αντιπροσφυγική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της όσο και η φασιστική και ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής.