Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ –Α.Α.Σ. (ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

23 Φεβρουαρίου 2017

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. καταγγέλλει τις ακροδεξιές - φασιστικές απόψεις και πρακτικές που στρέφονται ενάντια στα προσφυγόπουλα, τα πιο άδικα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η εκπαίδευση, η στέγη και η περίθαλψη είναι τα αδιαμφισβήτητα αγαθά που δικαιούνται οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Η δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου που έσπευσε τάχα να καταδικάσει τη ρατσιστική βία, είναι η ίδια που δια στόματος του δημάρχου κ. Γαβότση καλούσε το Σεπτέμβριο σε «μη νόμιμες πράξεις» προκειμένου να εμποδιστεί η σχολική ένταξη των προσφυγόπουλων. Οι ευθύνες της για τις θλιβερές εικόνες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου είναι απαράγραπτες.


O κυβερνητικός μανδύας του «αριστερού» προφίλ και της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας δε ξεγελά κανέναν. Οι δεκάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν μέσα στο Χειμώνα από το κρύο και τις άθλιες συνθήκες κράτησης στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαρτυρούν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το δράμα των προσφύγων.

Οι λαοί δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετεί μόνο αυτούς που προκαλούν τον πόλεμο και την εξαθλίωση, δηλαδή τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία και τις ντόπιες άρχουσες τάξεις υποζύγιά τους. Οι πρόσφυγες είναι φυσικοί σύμμαχοι στην πάλη του λαού μας ενάντια στο καθεστώς της φτώχιας και της βαρβαρότητας.

Καλούμε τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, τους γονείς και τους δασκάλους, τους προοδευτικούς και δημοκράτες ανθρώπους του τόπου μας να απομονώσουμε τη διχόνοια που σπέρνουν οι υποτιθέμενοι «πατριώτες» στην πατρίδα μας, στις γειτονιές μας και στους συλλογικούς φορείς όπου βρισκόμαστε. Να γίνει ο λόγος και η παρουσία μας αντίδοτο στο φόβο και στο ρατσιστικό μίσος.