Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ

Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ!

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας με μία απόφαση κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση. H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αποδέχθηκε όλες τις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών- δυναστών, για τη μείωση του αφορολόγητου, για το πετσόκομμα των συντάξεων με τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους παλιούς συνταξιούχους, ακόμα και την «προληπτική» νομοθέτηση αντιλαϊκών μέτρων για μετά το 2018! Φυσικά αυτά είναι τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησαν οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, εκτός απ’ αυτά που ήταν ήδη στο τραπέζι και αφορούν τις ομαδικές απολύσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις και το ξεπούλημα της ενέργειας.
Ενώ με δήλωση του ο πρόεδρος του Eurogroup ο Γ. Ντάισελμπλουμ, με ωμό τρόπο, δήλωσε ότι πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα για να συζητήσουν «βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ειδικά στα πεδία του φορολογικού, του ασφαλιστικού και των εργασιακών, η κυβέρνηση έσπευσε προκλητικά να παρουσιάσει ως «θετική»(!) την επιστροφή τους .Την ίδια στιγμή ενώ η πρόεδρος του ΔΝΤ Λαγκάρντ μετά την συνάντηση της με τη Μέρκελ επανέλαβε πως οι «μεταρρυθμίσεις» είναι «απαραίτητες» για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μια απέλπιδα προσπάθεια προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να καμουφλάρει το νέο βαρύ αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που αποδέχτηκε με τεχνάσματα περί «αντισταθμιστικών μέτρων». Εμφανίζεται, μάλιστα, να πανηγυρίζει με τη πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Αποκρύπτοντας φυσικά το ληστρικό χαρακτήρα της συμφωνίας υποταγής που απειλούν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στη τελευταία θέση της φτώχειας στην ΕΕ.
Η οδυνηρή όμως πραγματικότητα, η δραματική καθημερινή αύξηση της στρατιάς των ανέργων (30.000 απολύθηκαν μέσα στο περασμένο Γενάρη), η αβάσταχτη φορολογία και η βάρβαρη λιτότητα, είναι η πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν με όποια ψεύτικα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης.
Απέναντι στη κατάσταση αυτή τα κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της λαϊκής αγανάκτησης για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που σιωπά και κρατά σε αδράνεια τα συνδικάτα υπονομεύει την αντίσταση των εργαζομένων ενάντια στη επερχόμενη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα. Η απάντηση σ’ αυτήν δεν μπορεί να είναι παραταξιακές παρελάσεις τύπου ΠΑΜΕ, αλλά αντίθετα επιβάλλεται να υπάρξει η όσο το δυνατόν πιο πλατιά και μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τα επικίνδυνα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα. Ο βασικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει την εικόνα αυτή είναι η μαζική αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική πάλη του λαού τόσο στην Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες.

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί την εργατική τάξη τους άνεργους και τη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους. Με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις να ανατρέψουν το κλίμα της υποταγής, της σύγχυσης και να αποδείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν την ίδια τους τη ζωή.

23.2.2017