Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Παρέμβαση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου

Το πρωί της Πέμπτης (9/3) η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. (Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης) παρέμβηκε στη λαϊκή αγορά του Παλαιοκάστρου και στους δρόμους του Ωραιοκάστρου. Με προκηρύξεις, αφίσες και συνομιλία με τον κόσμο της περιοχής για να μεταδοθεί το μήνυμα πως οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.


Το ζήτημα της σχολικής ένταξης των προσφυγόπουλων, που τόσο ακούμπησε την επικαιρότητα των προηγούμενων ημερών, έγινε αφορμή για να δείξει ο κόσμος σημαντικό ενδιαφέρον. Οι αντιδράσεις που κυριάρχησαν ήταν αρνητικές και επιβεβαίωσαν το κλίμα φόβου και το δύσκολο συσχετισμό με τον οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Έναν συσχετισμό απέναντι στον οποίο κανείς δε μπορεί να στρέψει την πλάτη ή να παραγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαμόρφωσή του.

Η Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. δε σκοπεύει να σταθεί σε «απόσταση ασφαλείας» από τη διαμορφούμενη κατάσταση, ούτε να επιλέξει τον εύκολο δρόμο της δήθεν απαξίωσης που έχουν υιοθετήσει πολλοί αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο σε αντιδραστικές και φασιστικές φωνές να απευθύνονται ανενόχλητες στον κόσμο της περιοχής. Αντίθετα, επιλέγει να παρεμβαίνει ανοιχτά στο λαό με σκοπό να θωρακίσει συνειδήσεις απέναντι στον ιδεολογικό σκοταδισμό του συστήματος και την κυβερνητική υποκρισία.

Ο κόσμος που καλοδέχτηκε την παρουσία μας, ή εκδήλωσε τη διάθεση και την αγωνία του να υπάρξει αντίλογος, είναι το έδαφος για τη συνέχεια. Η επόμενη παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/3 στις 10:00 π.μ. στη λαϊκή αγορά του Ωραιοκάστρου.