Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 1 Μάρτη, συνεδρίασε η Λαϊκή Αντίσταση - ΑΑΣ Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης και συζήτησε την κρισιμότητα των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και την οργάνωση της παρέμβασής της.

Αναλύθηκε και συζητήθηκε η επικίνδυνη όξυνση των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών και το εύρος των επιθετικών τους ενεργειών, που αποκτούν χαρακτηριστικά μετωπικής σύγκρουσης στην περιοχή με τις επεμβάσεις και τους πολέμους στην Μέση Ανατολή. Αναδείχτηκε ο ρόλος των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων της Ελλάδας και Τουρκίας στην όξυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και στο Κυπριακό. Επισημάνθηκε και αναλύθηκε σαν αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το προσφυγικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες με την κυβερνητική πολιτική που μετά ένα χρόνο τους αφήνει να ζουν σε τρισάθλιες συνθήκες αντιμέτωποι και με φασιστικές επιθέσεις.


Η συζήτηση επικεντρώθηκε όσο αφορά την κατάσταση στο εσωτερικό στην νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ στο πλαίσιο της εξάρτησης της χώρας, που χαρακτηρίζεται από την βάρβαρη επίθεση ενάντια στο λαό, με αιχμή τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθούνται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τοποθετήσεις των συναγωνιστών τα νέα μέτρα με την νέα «ευφάνταστη» φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, το νέο πετσόκομμα των συντάξεων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για να κλείσει η «δεύτερη αξιολόγηση», η κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Έγινε απολογισμός των τελευταίων παρεμβάσεων και προγραμματισμός των κινητοποιήσεων μέχρι τη νέα συνέλευση. Μέσα από έναν γόνιμο προβληματισμό και συζήτηση, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να βρεθούμε μαζικά στους δρόμους και να καταγγείλουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα στους χώρους δουλειάς (εργοτάξια δήμων), στις λαϊκές αγορές, διάφορες υπηρεσίες, στέκια νεολαίας των δυτικών συνοικιών. Τονίστηκε ότι οι παρεμβάσεις μας πρέπει ν’ ανοίξουν το δρόμο, για την εμπλοκή περισσότερων αγωνιστών στις κινηματικές μας διαδικασίες και να δώσουν νέες ευκαιρίες για πρωτοβουλίες κοινής δράσης σε τοπικό επίπεδο.

Οι μέχρι τώρα πετυχημένες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν πιο εντατικά, πιο οργανωμένα με στόχο να διευρυνθεί η απεύθυνση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ και προγραμματίστηκαν οι παρεμβάσεις του επόμενου διαστήματος:
• Μαζική συμμετοχή και συμβολή των αγωνιστών της Λαϊκή Αντίστασης- ΑΑΣ, στην συνέλευση και στις κινητοποιήσεις με αίτημα να μη λειτουργήσει ο ΣΜΑ στα εγκαίνια του ΣΜΑ της Ευκαρπίας στις 6 Μάρτη.
• Μαζική παρέμβαση στο Ωραιόκαστρο με αφίσα και προκήρυξη για τους πρόσφυγες.
• Συμμετοχή στην συγκέντρωση – πορεία της 11/3 ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών της Χαλκιδικής.
• Μαζική παρουσία στα δικαστήρια στις 13/3 που δικάζονται οι αγωνιστές της Χαλκιδικής.
• Παρέμβαση ενημέρωσης και καταγγελίας των νέων μέτρων στους Αμπελόκηπους και τον Εύοσμο.