Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΧΑΝΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 7:00 μ.μ ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 7:00 μ.μ ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ

Η κυβέρνηση, πιστή εντολοδόχος των απαιτήσεων των τροϊκανών, είναι έτοιμη να φέρει ένα νέο πακέτο δυσβάστακτων μέτρων στις πλάτες του λαού που πλησιάζει τα 4 δις ευρώ και φυσικά δεν θα είναι το τελευταίο. Καρατόμηση παραπέρα του αφορολόγητου μέχρι την οριστική κατάργηση του, περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μειώσεις των μισθών με την αύξηση της φορολογίας και των εισφορών για τα ταμεία, απελευθέρωση των απολύσεων, χτύπημα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και την απεργία, απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας με αιχμή τη ΔΕΗ. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσει ο λαός με την πάλη του.

Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν τελικά οι ιμπεριαλιστές, με δεδομένους τους ανταγωνισμούς τους, τελικά ανάψουν το πράσινο φως για το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης τις αμέσως επόμενες μέρες ή θα αφήσουν να κυλήσει κι άλλος χρόνος.

Το σίγουρο είναι,ότι η κυβέρνηση, όλα τα κόμματα του συστήματος, ο ΣΕΒ και οι ιμπεριαλιστές, όλοι συναινούν, ότι οι μεταρρυθμίσεις»θα πρέπει να επιταχυνθούν, γιατί έχουν καθυστερήσει!!
Ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση για την εργατική τάξη και το λαό που έχει πειστεί πλέον ότι τα μνημόνια δεν έχουν τέλος. Που αντιλαμβάνεται ότι, όχι μόνο δεν έρχονται οι καλύτερες μέρες, αλλά ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει τέλος, είτε κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση» είτε όχι.

Η φτώχεια, η ανεργία, η φασιστικοποίηση, ο πόλεμος είναι στοιχεία της πολιτικής του καπιταλιστικού –ιμπεριαλιστικού συστήματος και αυτά θα εντείνονται, όσο το σύστημα θα αντιλαμβάνεται ότι οι εργαζόμενες μάζες, τα λαϊκά στρώματα είναι ασυγκρότητες και αδύναμες πολιτικά να αντισταθούν και να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δικαιώματα τους.

Όμως απέναντι στο λαό και στα δικαιώματα του σήμερα, δεν βρίσκεται μόνο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και οι ιμπεριαλιστές, αλλά και η ίδια η συνδικαλιστική ηγεσία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ). Μια ηγεσία που όχι μόνο είναι τροχοπέδη σε κάθε λαϊκό σκίρτημα, όχι μόνο δεν οργανώνει αγώνες, αλλά είναι ανοιχτά ταγμένη με τα μνημόνια και επίσημος συνομιλητής του ΣΕΒ και του ΔΝΤ.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να ανακαλύψουν ξανά το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα. Ενός αγώνα απαλλαγμένου απ’ τα βαρίδια της ανάθεσης στους λεγόμενους «ηγέτες». Ενός αγώνα που θα είναι μαζικός και υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και θα είναι κόντρα στις λογικές της ταξικής συνεργασίας, της συνδιαχείρισης και της εκλογικής αναμονής.

Το σίγουρο είναι, ότι όσο οι εργαζόμενοι καθυστερούν να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να αναλάβουν τις τύχες του αγώνα στα δικά τους χέρια οργανώνοντας το μέτωπο αντίστασης απέναντι στην επίθεση του συστήματος, τόσο τα πράγματα θα γίνονται και πιο δύσκολα γι αυτές. Τόσο θα στρώνεται το έδαφος που το κράτος και η εργοδοσία θα εφαρμόζουν τον εργασιακό μεσαίωνα , όπου οι εργαζόμενοι δεν θα είναι μόνο έρμαια στην ασυδοσία των εργοδοτών ,αλλά θα πληρώνουν και με τη ζωή τους τα κέρδη του κεφαλαίου, όπως στα ΜΙΚΕΛ, στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τόσες άλλες δολοφονίες εργατών.

Απέναντι λοιπόν στο νέο κύμα των αντεργατικών μέτρων οφείλουμε να αντιδράσουμε.
Να διαδηλώσουμε, να συμβάλουμε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για νικηφόρους αγώνες και όχι «αγώνες» εικονικούς ή επετειακούς για τη φωτογραφία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα και καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 7μ.μ στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ