Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Συνεδρίασε το Σάββατο 22 Απρίλη, η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Στο επίπεδο των πολιτικών εκτιμήσεων, τη συζήτηση απασχόλησαν:

· Οι πολύ επικίνδυνες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο μετά και την εκδήλωση της νέας επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (βομβαρδισμοί με τόμαχωκ στη Συρία, ρίψη βόμβας μεγίστης ισχύος στο Αφγανιστάν, στρατιωτική αρμάδα στη Βόρεια Κορέα) στα μέτωπα αντιπαράθεσης του με τη Ρωσία και την Κίνα και στον ανταγωνισμό του με την Γερμανία.
· Η συνέχιση της επίθεσης των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας άρχουσας τάξης ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους στη χώρα μας από τη διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να επιβάλει νέο πακέτο αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων μετά την ψεύτικη διαπραγμάτευσή της με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.



Τονίστηκε η πολύ μεγάλη ανάγκη ανάπτυξης, τόσο αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, όσο και μαζικής αντίστασης ενάντια στην επίθεση και η αναντιστοιχία της ανάγκης αυτής με την κατάσταση που επικρατεί στο λαό. Όχι με δική του ευθύνη αλλά με ευθύνη όσων αναφέρονται στην Αριστερά και στο λαϊκό κίνημα, καθώς και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε η προετοιμασία της αντιπολεμικής πικετοφορίας της Τρίτης 25/5 που πραγματοποίησε η Συνεργασία στο κέντρο της Αθήνας, μετά και τη μη ευόδωση των απευθύνσεων σε άλλες δυνάμεις για συμπόρευση, ως μια πρώτη άμεση απάντηση στην πολεμική παρόξυνση και στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Απασχόλησε επίσης η προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, τη Δευτέρα 1η Μάη στην Ομόνοια. Χωρίς να γίνει εκτεταμένη συζήτηση, θίχθηκαν και ζητήματα κίνησης και λειτουργίας τόσο των τοπικών συνελεύσεων της ΛΑ-ΑΑΣ όσο και κεντρικότερα.