Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Παρέμβαση στη Σάμο ενάντια στα νέα μέτρα

Μαζική παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ ενάντια στα μέτρα που φέρνει η λεγόμενη δεύτερη αξιολόγηση και για την ανάδειξη της ανάγκης μαζικού λαϊκού αγώνα απέναντι στη νέα επίθεση και συνολικά την πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Απρίλη στην κεντρική πλατεία του Καρλοβάσου. Με μικροφωνική και συνθήματα, με πικέτες που στήθηκαν στην πλατεία και με μαζικό μοίρασμα προκήρυξης σε εργαζόμενους και νεολαία, αλλά και με εφημερίδα τοίχου που αναρτήθηκε γύρω από την πλατεία για να αναδείξει και να καταγγείλει το πρόσφατο κρούσμα «απαγόρευσης» της συμμετοχής εργαζομένων στο σωματείο τους που επεχείρησε η εταιρεία Ζαρμπάνης στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε μια ζωντανή και μαχητική παρέμβαση.

Η παρέμβαση είχε αποφασιστεί και προγραμματιστεί στη Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ που συγκλήθηκε τη Δευτέρα 3 Απρίλη στην οποία συζητήθηκε επίσης η απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της 18-19/3 . Μια απόφαση που κρίθηκε ως θετική τόσο για το περιεχόμενο που ως τώρα διαμόρφωσε όσο και για το δρόμο που ανοίγει στην πιο ενεργητική συμμετοχή των αγωνιστών και των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ, όσον αφορά τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της και την αναβάθμιση των όρων πάλης της.

Η Συνέλευση της ΛΑ-ΑΑΣ αποφάσισε επίσης παρέμβαση στο Βαθύ και στο Καρλόβασι στις επόμενες μέρες σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων –με την σχετική κεντρική αφίσα της ΛΑ-ΑΑΣ- ζήτημα που παραμένει οξύνεται καθώς ήδη μέσα στο Κέντρο κράτησης προσφύγων η κυβέρνηση στήνει φυλακή («προαναχωρησιακό κέντρο») για όσους –δηλαδή τους πολλούς σύμφωνα με το Μουζάλα- πρόσφυγες δεν πρόκειται να πάρουν άσυλο και άρα θα πρέπει να απελαθούν.

Σάμος 7-4-2017