Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΛΑ-ΑΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων από την ηρωική θυσία των 3 Επονιτών στο Κάστρο του Υμηττού, η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Νοτίων Προαστίων πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 14 Μάη και ώρα 11 π.μ. συγκέντρωση στη πλατεία Δημαρχείου Υμηττού, προκειμένου να τιμήσει τη θυσία τους.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα από τις γειτονιές του Υμηττού μέχρι το Κάστρο. Για μια περίπου ώρα ο Υμηττός αντηχούσε από τα συνθήματα των μελών και των φίλων της ΛΑ – ΑΑΣ. Όταν η πορεία έφτασε στο Κάστρο του Υμηττού μίλησε ο νεολαίος Βαγγέλης Σαλαπάτας ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην ηρωική θυσία των τριών επονιτών και συνέδεσε τα τότε γεγονότα με τις σημερινές εξελίξεις. Δημοσιεύουμε την ομιλία:


Τιμή και δόξα στους ήρωες του Κάστρου – Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Το πρωί της 29ης Απριλίου του 1944 γράφεται μία από τις πιο λαμπρές σελίδες του αγώνα του Ελληνικού λαού ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι τρεις νέοι μαχητές επονίτες Φολτόπουλος – Αυγέρης – Κιοκμενίδης πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες και τους όλμους 200 Γερμανοτσολιάδων, έπειτα από την επτάωρη λυσσασμένη πολιορκία τους. Το σπίτι – φρούριο του Υμηττού, που υπερασπίστηκαν οι τρεις νέοι επονίτες με την ίδια τους τη ζωή, υπήρξε αποθήκη του ελασίτικου οπλισμού και αποκαλείται Κάστρο του Υμηττού έκτοτε. Τα μηνύματα αντίστασης της ηρωικής αυτής πράξης είναι σαφή και καλούμαστε σήμερα να τα υπερασπιστούμε αλλά και να εμπνευστούμε από αυτά. Τα ιμπεριαλιστικά κοράκια Ε.Ε – Δ.Ν.Τ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ετοιμάσει τα σχέδια τους για την αρπαγή κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και πόρου της χώρας. Η ντόπια ξενόδουλη αστική τάξη και η κυβέρνησή της, δεν έχουν στόχο να μας βγάλουν από αυτήν τη κρίση. Κύριο μέλημά τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντάδων τους, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πολιτική και οικονομική εξάρτηση της χώρας.

Στις 9 του Μάη το 1945 ο κόκκινος στρατός τσακίζει οριστικά τις φασιστικές ορδές του χιτλερικού φασισμού και καρφώνει στη καρδιά του ναζισμού τη κόκκινη σημαία. Τη χρονιά τούτη συμπληρώνονται 100 χρόνια απ’ την Οκτωβριανή Επανάσταση, απ’ τη πρώτη μεγάλη νίκη της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στα παγκόσμιο εκμεταλευτικόκαι απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα και γεννά τεράστιες ελπίδες σους λαούς όλου τυ κόσμου για την οριστική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Είμαστε υπερήφανοι για τις μνήμες αυτές που έβαλαν τη παγκόσμια ιστορία σε ένα νεο δρόμο που με τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει παρά τις προσωρινές υποχωρήσεις.

Τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού, οι προπαγανδιστές και τα φερέφωνά τους ανά τον κόσμο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να σβήσουν από τη μνήμη των λαών, να αποσιωπήσουν και να συσκοτίσουν την τεράστια, ιστορική σημασία της αντιφασιστικής νίκης και τη πρώτης προλεταριακής επανάστασης. Αυτό, ο διεθνής ιμπεριαλισμός δεν μπόρεσε ποτέ να το ανεχτεί.
Τη μέρα της Αντιφασιστικής νίκης των λαών, το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής EE επέλεξε να την ανακηρύξει «ημέρα της Ευρώπης», για να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών το δίδαγμα πώς όταν θέλουν μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά ανίκητο αντίπαλό τους.
Σήμερα, η αντικομουνιστική υστερία, η πλαστογραφία της Ιστορίας, η ανιστόρητη και χυδαία προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό, αποτελεί επίσημη πολιτική της ιμπεριαλιστικής EE και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη μέλη της.
H ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία εκφράζεται με την αποκατάσταση των SS, την αναστύλωση των χιτλερικών συμβόλων και τις άγριες διώξεις των κομμουνιστών σε μια σειρά χώρες μέλη της EE.
Τα βάρβαρα μέτρα της EE, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των μεταναστών, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εκκολάπτουν και σήμερα το “αυγό του φιδιού”, όπως άλλωστε έδειξαν και οι εκλογές στη Γαλλία.

Aντίθετα οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι δημοκράτες και πατριώτες στρέφουν τα βλέμματα και το νου τους στην περίοδο του πολέμου, των σκληρών δοκιμασιών, των αγώνων και των θυσιών για την απελευθέρωση και το χτίσιμο μιας νέας κοινωνίας και αντλούν διδάγματα, δύναμη και ελπίδα για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο τους προς την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση από τα σημερινά δεσμά του ιμπεριαλισμού και των λακέδων του.

O λαός της Eλλάδας έδωσε τη δική του συμβολή, πληρώνoντας με βαρύ τίμημα αίματος, στον αγώνα ενάντια στη ναζιστική κατοχή και για την εθνική απελευθέρωση. Aπό την πρώτη στιγμή της ιταλικής φασιστικής επίθεσης, έδωσε το σύνθημα της παλλαϊκής αντίστασης.
Ψυχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στάθηκε το επαναστατικό τότε KKE, που μέσα από τις γραμμές του EAM και του EΛAΣ, συνένωσε, ξεσήκωσε και καθοδήγησε τον λαό μας στην πάλη ενάντια στους κατακτητές.
Παρ’ όλα αυτά, το τέλος της φασιστικής κατοχής δεν σήμανε την απαρχή μιας νέας λαϊκοδημοκρατικής Eλλάδας, όπως μπορούσε και έπρεπε να γίνει, αλλά την απαρχή νέων δεινών για το λαό μας, με τη στρατιωτική επέμβαση των Eγγλέζων που αξιοποίησαν την ολέθρια, ηττοπαθή και συνθηκολόγα γραμμή της και τις προδοτικές συμφωνίες του Λιβάνου, της Γκαζέρτας και της Bάρκιζας.

Στη σημερινή φάση που βρισκόμαστε, η κατάσταση εμφανίζεται και είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τους λαούς. Τα τύμπανα των πολεμοκάπηλων ηχούν ανά τον κόσμο. Oι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, διαδέχονται η μία την άλλη. Η άνοδος του Τραμπ στ προεδρία των ΗΠΑ έχει οξύνει απότομα το παγκόσμιο ανταγωνισμό. Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί της Συρίας, ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν με τη λεγόμενη μητέρα των βομβών, οι απειλές απέναντι στηΒόρεια Κορέα και η πρωτοφανής συσσώρευση πολεμικών πλοίων στον Ειρηνικό Ωκεανό δείχνει ότι οι αντιθέσεις ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσία Ε.Ε., Κίνα, οξύνοται όλο και πιοπολύ κα ο κίνδυνος ενός περιφερειακού ακόμα και πο γενικευμένου πόλεμου είναι περισσότερο πιθανός από ποτέ. Καθήκον των λαών όλου του κόσμου είναι η ανάπτυξη του πιο πλατιού αντιπολέμικού μετώπου του μόνου όπλου που μπορεί να αποτρέψει τα άθλια ιμπερτιαλιστικά σχέδια.

Δημοκράτες εργαζόμενοι,

Η σημερινή επέτειος, μας βρίσκει σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υποφέρει κάτω από την επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής άρχουσας τάξης, στα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας. Το κλείσιμο της λεγόμενης δεύτερης αξιολόγησης και η υπογραφή ενός τέταρτου προκαταβολικά μνημονίου μαζεύουν ακόμα πιο πολλά δεινά πάνω στο ρημαγμένο ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποδείχθηκε ότι ήταν και είναι ο πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών της. Έχοντας κουρελιάσει τις ιδέες της αριστεράς με τις ψεύτικες υποσχέσεις και τη βάρβαρη πολιτική της έχει προσφέρει τις πιο μεγάλες υπηρεσίες στα ξένα αφεντικά του αλυσσοδένωντας το λαό μας και τους εεργ;ζόμενους με μέτρα και συμφωνίες που κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να εφαρμόσει. Και όλα αυτά κάτω από ψεύτικες και ύπουλες υποσχέσεις που μοναδικό αστόχο έχουν να αποκοιμίσουν το λαό μας.

Δημοκράτες, αντιφασίστες, εργαζόμενοι.

Γύρω απ’ τη χώρα μας ο ορίζοντας όλο και πιο πολύ σκοτεινιάζει. Οι εθνικιστικές αντιθέσεις έχουν φουντώσει ξανά στα βόρεεια σύνορά μας. Το όραμα της μεγάλης Αλβανίας, ο κίνδυνος της διάλυσης της FYROM, η έξαρση του εθνικισμού σε Κόσσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία, υποθάλπτεται και προωθείται πρώτα απ’ όλα απ’ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ενώ φανερή είναι και η παρέμβαση της Ρωσίας. Η κατάσταση αυτή τίποτε καλό δεν έχει να φέρει για τους λαούς της περιοχής. Αντίθετα ανοίγει την όρεξη για ακόμα πιο άγριες επεμβάσεις για ακόμα μεγαλύτερη καταδυνάστευση των λαών της Βαλκανικής απ’ τους ιμπεριαλιστές.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στο Αγαίο γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Με αφορμή τη προσφυγική κρίση, τις αναδιατάξεις και τις νέες συμαχίες που διαμορφώνονται απ’ τις αστικές τάξεις των χωρών, η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα χώρο άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Ειδικα η παρουσία του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο ρόλο του χωροφύλακα, μόνο ευχάριστα νέα δεν φέρνει στους λαούς της περιοχής.

Συναγωνιστές και φίλοι.

Τιμώντας την επέτειο του Κάστρου οφείλουμε να πάρουμε μεγάλες ευθύνες στη πλάτη μας. Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ συνεχίζοντας τη πάλη της οφείλει να δώσει όλες τις δυνάμεις

--Για να αποτρέψει τα βάρβαρα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη χώρα μας.

--Για να συμβάλει στη πάλη όλων των λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο το κόσμο

-- Για να υπερασπίστει τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα και καταχτήσεις που καθημερινά τσακόζονται απ’ τξη πολιτική των μνημονίων.


ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

Να ξεμπερδεύουμε λοιπόν με τις αυταπάτες, να ξαναβαδίσουμε στο δρόμο του μαζικού, επαναστατικού αγώνα!
Να οργανώσουμε την πάλη μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μαζικού κινήματος λαού, εργαζόμενων και νεολαίας, για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με λογική σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και την κυβερνητική πολιτική!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΕΠΟΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!