Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στους ΟΤΑ!

Εργάτες, εργαζόμενοι,

Οι 15.000 εργαζόμενοι στους δήμους μετά τις παρατάσεις συμβάσεων που γίνονται από το 2015, με τελευταία την παράταση με βάση το άρθρο 16, ν. 4429, «τροπολογία Βερναρδάκη» μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017, είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την μη καταβολή δεδουλευμένων από τον Ιανουάριο του 2017. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να στήσει τον πελατειακό της μηχανισμό έδινε ψεύτικες υποσχέσεις για μονιμοποίηση με παρατάσεις, υποσχόμενη ότι κανένας δεν θα χάσει την δουλειά του.


Επικαλούμενη την αδυναμία νομοθέτησης της μονιμοποίησης των συμβασιούχων, λόγω των υποχρεώσεών της απέναντι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, μέσα από τις αντεργατικές συμφωνίες που υπέγραψε αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεχίζει να εξαπατά τους εργαζόμενους με δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης. Η παράταση των συμβάσεων ήταν το εργαλείο χειρισμού των προβλημάτων των δήμων λόγω έλλειψης προσωπικού, της καλλιέργειας αυταπατών στο αίτημα των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, της προσπάθειάς της να δείξει ότι παλεύει ενάντια στην ελαστική εργασία, ενώ ψηφίζει νόμους για ακόμη πιο βάρβαρες σχέσεις εργασίας.

Η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβάσεων, παράνομη και την καταβολή μισθών, με απειλή επιστροφής των μισθών. Αρκετοί δήμοι απέλυσαν αυτούς που συμπλήρωσαν το 24μηνο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Η ΚΕΔΕ δια στόματος Πατούλη μιλάει για κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους για λύση του προβλήματος ενώ έχει πάρει θέση στην πράξη με απολύσεις, άρνηση παράτασης, μη καταβολή δεδουλευμένων. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ εισηγείται νέον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών για να τους μετατρέψει σε αποθήκες παιδιών με αυξημένο ωράριο και ημέρες λειτουργίας, αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα με την ίδια αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού που ισχύει σήμερα, αλλά ούτε αυτή εφαρμόζεται.

Εργάτες, εργαζόμενοι,

Η απουσία συνελεύσεων εργαζομένων για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τα αιτήματά τους, η έλλειψη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των συμβασιούχων, η λειψή ενημέρωση των μονίμων για το πρόβλημα των συμβασιούχων στέκονται εμπόδια για την κοινή πάλη συμβασιούχων και μονίμων.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ προκήρυξε 2ήμερη αποχή 20, 21 Μάη και 48ωρη απεργία 22, 23 Μάη και αντί να ενώσει τους εργαζόμενους με τα αιτήματα πάλης σε αγωνιστική κατεύθυνση, τους διασπά αποφασίζοντας την πρώτη μέρα απεργιακή συγκέντρωση για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς στις 22 Μάη στις 11 στο Σύνταγμα και την δεύτερη μέρα στις 23 Μάη στις 9 στην πλατεία Καραϊσκάκη την απεργιακή συγκέντρωση για τους συμβασιούχους! Τέτοιες αποφάσεις υπονομεύουν την αντίσταση των εργαζόμενων, αποσυγκροτούν το κίνημα.

Ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους, ο δρόμος του μαζικού αποφασιστικού αγώνα! Οι ίδιοι θα τον χαράξουν μέσα από συνελεύσεις, επιτροπές χώρων δουλειάς, μέσα στα εργοτάξια, με την συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακών επιτροπών, για να ξεπεραστεί η απογοήτευση, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στους αγώνες για να οικοδομηθεί ένα μαζικό κίνημα ικανό να διεκδικήσει τα δίκια του λαού και των εργαζόμενων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 22 και 23 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


https://la-aas.blogspot.gr/
e-mail: l.a.a.a.synergasia@gmail.com