Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Απόφαση της συνέλευσης της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ. Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της 13-6-2017

Στις 13-6-2017 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ. δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης με θέματα: τις πολιτικές εξελίξεις, τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης. Για το αμέσως επόμενο διάστημα κρίθηκε αναγκαίο να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ. παρέμβαση στον κόσμο της πόλης για το κρίσιμο θέμα του ΟΑΣΘ στους παρακάτω άξονες: άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, καμία αύξηση του εισιτηρίου, δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση για όλο το λαό, καταγγέλλοντας τον ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση που ετοιμάζονται να μεταφέρουν νέα βάρη στις πλάτες εργαζομένων και επιβατών.

Στη διαδικασία της συνέλευσης συζητήθηκαν αναλυτικά οι πολιτικές επιπτώσεις της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και οι κίνδυνοι της ενδοϊμπεριαλιστικής κόντρας στην περιοχή, καθώς και το πολιτικό πλαίσιο της προγραμματισμένης κινητοποίησης στις 15 Ιουνίου που καλέστηκε από αρκετές αριστερές οργανώσεις, φορείς και συλλογικότητες Παλαιστινίων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση για τη διάσταση απόψεων στο συντονιστικό πόλης σε σχέση με τη συμμετοχή της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ. στην εν λόγω κινητοποίηση.

Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση που αποτύπωσε την ομόφωνη διάθεση όλων στη συμμετοχή της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ στην προγραμματισμένη διαδήλωση με διακριτό μπλοκ και προκήρυξη. Θεωρήθηκε ομόφωνα ότι το πολιτικό πλαίσιο της κινητοποίησης είναι αντιϊμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλύπτει πλήρως τις πολιτικές ανάγκες συμμετοχής της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ.

Ως συνέλευση δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης θεωρούμε ότι η σύμπλευση τόσων οργανώσεων σε μια αντιϊμπεριαλιστική βάση ενισχύει την αντιϊμπεριαλιστική κατεύθυνση της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ και αναδεικνύει την ορθότητα των απόψεων της, η οποία φανερώνεται με βάση την πολιτική πραγματικότητα. Θεωρούμε, επίσης, ότι η μη συμμετοχή μας στη σύμπλευση αυτή μας απομονώνει από κινηματικές αντιϊμπεριαλιστικές διαδικασίες. Ακόμη ανατρέπει τη βασική κατεύθυνση της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ, βάζει εμπόδια στην κοινή πάλη, μας απομονώνει και στενεύει τις προσπάθειες μας για ένα συνεπή, σύμφωνα με τις βασικές κατευθύνσεις της Λαϊκής Αντίστασης Α.Α.Σ, ρόλο στα πλαίσια της μαζικοποίησης του κινήματος.

Επιπλέον, η μη συμμετοχή μας στις προγραμματισμένες κοινές συσκέψεις των πολιτικών δυνάμεων και φορέων της πόλης για την κατάληξη του πολιτικού πλαισίου και τη διοργάνωση της κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου, κρίθηκε από όλες της τοποθετήσεις ως αρνητικό στοιχείο απολογισμού.

Η συνέλευση ανέδειξε την πολιτική σημασία της τριμερούς συνάντησης κορυφής στη Θεσσαλονίκη σαν μια καθοριστική ενέργεια στο παραπέρα βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας, που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ειρήνη της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει μια λαϊκή, μαζική και δυναμική απάντηση του λαού μας την 15η Ιουνίου και απευθυνόμαστε στο συντονιστικό της Θεσσαλονίκης με το αίτημα να πάρει άμεση απόφαση, ώστε η Λαϊκή Αντίσταση Α.Α.Σ. να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη κινητοποίηση.