Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ανακοίνωση της συνεδρίασης της Γραμματείας

H Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας συνεδρίασε στις 31/5 και στις 10/6 με βασικό της θέμα την πραγματοποίηση της νέας συνεδρίασης της Πανελλαδικής Επιτροπής, όπως είχε αποφασίσει αυτή στο τέλος των εργασιών της, στις 18-19 Μάρτη. Εκτός απ΄ τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, η νέα συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής θα συζητήσει τα ζητήματα όπου προέκυψαν διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες στη συνεδρίαση του διημέρου του Μάρτη, και αποτελεί συνέχειά της. Στοχεύει επίσης να καταλήξει σε εισηγητικό κείμενο για την Πανελλαδική Σύσκεψη της συνεργασίας, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τον ερχόμενο Νοέμβρη-Δεκέμβρη.

Η Πανελλαδική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 του Ιούλη, με ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ. και λήξη στις 9:00 μ.μ. σε χώρο που θα ανακοινωθεί άμεσα. Η Πανελλαδική Επιτροπή θα συζητήσει και θα καθορίσει και τα χαρακτηριστικά του πολιτικού διαλόγου στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ.




Η Γραμματεία καλεί τα τοπικά σχήματα να συνεχίσουν τις συνελεύσεις συζήτησης των ζητημάτων που προέκυψαν στο διήμερο. Τέθηκε επίσης η πρόταση να διοργανωθούν και θεματικές συζητήσεις σε συνελεύσεις των σχημάτων για τα ζητήματα αυτά.

Στη Γραμματεία συζητήθηκαν και ζητήματα των πολιτικών εξελίξεων της περιόδου κι εκτιμήθηκε πως πρέπει να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση της Συνεργασίας απέναντι στα μέτωπα της αντιλαϊκής επίθεσης (νέα μέτρα και «μνημόνια») και της αντιπολεμικής – αντιΝΑΤΟϊκής πάλης. Καλούνται οι συνελεύσεις των σχημάτων να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή (πραγματοποίηση εκδηλώσεων, μαζικών παρεμβάσεων με προκήρυξη που θα βγει, πικετοφοριών κοκ).

16/6/2017