Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Στις 9 Σεπτεμβρίου βυθίστηκε το «Αγία Ζώνη ΙΙ», φορτωμένο μαζούτ από τα ΕΛΠΕ, δημιουργώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή σε όλο το Σαρωνικό κόλπο, που χρόνια τώρα στενάζει από την ασυδοσία του κεφαλαίου. Δεκάδες είναι τα σκοτεινά σημεία για τους λόγους βύθισης του πλοίου, αλλά και τους όρους του ταξιδιού( αξιόπλοο πλοίου, ποσότητα φορτίου, έλλειψη απαραίτητου προσωπικού κ.λ.π). Τεράστια χιλιόμετρα ακτών και θαλασσών σκεπάστηκαν από πετρέλαιο. Χιλιάδες ψάρια και πουλιά πέθαναν ή μολύνθηκαν στην επαφή τους με το μαζούτ. Η δυνατότητα κολύμβησης και θαλάσσιων σπορ της περιοχής, μια διέξοδος για τους κατοίκους, αποκλείστηκε, ίσως και για δεκαετία, παρά την γελοιότητα των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων! Υψηλός είναι και ο κίνδυνος για τη ζωή όσων εργάζονται στην αντιμετώπιση της μόλυνσης. Ο κίνδυνος επίσης να περάσει η μόλυνση στη διατροφική αλυσίδα, είναι ορατός.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Σεπτεμβρίου, πριν καταλαγιάσει ο θόρυβος για την τεράστια οικολογική καταστροφή, βυθίζεται στον όρμο του Ασπροπύργου το αμμοληπτικό πλοίο «Ελέφαντας» προκαλώντας νέα οικολογική επιβάρυνση, σε μια περιοχή, που είναι στο ζενίθ της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τη συνενοχή της στο έγκλημα, με τη συνεργασία των ΜΜΕ, συντονισμένα , προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά γεγονότα και κυρίως να αποκρύψει τους πραγματικούς ενόχους. Δηλαδή το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που σε ένα καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και «διευκολύνσεων» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μπορεί να κινείται όπως θέλει, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη του, χωρίς να υπολογίζει ανθρώπινο ή περιβαλλοντικό κόστος.

Από την άλλη, εμείς, ο λαός των περιοχών, που μας θέλουν στο περιθώριο, παρακολουθούμε την καταστροφή της καθημερινής μας ζωής, είτε αφορά το περιβάλλον που ζούμε, είτε την τροφή που λαμβάνουμε, είτε τις εργασιακές μας σχέσεις, προσαρμοσμένες στους όρους που προσπαθεί να μας επιβάλει κυβέρνηση και κεφάλαιο.

Τα ναυάγια των πλοίων δεν είναι ατυχήματα, αλλά εγκλήματα ενάντια στο λαό μας και στον τόπο μας!! Η κυβέρνηση, σε μια επίδειξη πλήρους δουλοπρέπειας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για «ανάπτυξη» και στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, δε διστάζει να συγκαλύψει το έγκλημα. Από τις Σκουριές μέχρι τα Χανιά, από τον Πειραιά μέχρι την Ελευσίνα, υπακούοντας σε ντόπια και ξένα κελεύσματα, παραδίνει το λαό και τον τόπο βορά στις ορέξεις τους.

Να μην αφήσουμε αναπάντητο κι αυτό το έγκλημα!

Να οργανώσουμε την πάλη μας για την πλήρη αποκατάσταση των ακτών και της θάλασσας των περιοχών!

Όχι βιομηχανικές δραστηριότητες σε κατοικημένες περιοχές, που καταστρέφουν το περιβάλλον και κάνουν αβίωτη τη ζωή των κατοίκων!

Να στηρίξουμε τους αγώνες των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων που πλήττονται!

Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και εργασίας για όλο το λαό!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7-10-2017

11:00 π.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ