Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας

Με εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά της Θεσπρωτίας, με πλατύ μοίρασμα της παρακάτω προκήρυξης και με ανάρτηση πανό κινούνται οι δυνάμεις της ΛΑ-ΑΑΣ Θεσπρωτίας.

ΜΕ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Τα 113 προαπαιτούμενα που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να νομοθετήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες περί «εξόδου από την κρίση» και μάλιστα «με την κοινωνία όρθια». Η δήθεν επιτυχία της εξόδου στις αγορές, οι φλυαρίες για την ανάπτυξη που σε λίγο θα έρθει και που μάλιστα θα είναι και δίκαιη, χρησιμοποιούνται από τους επικοινωνιολόγους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να ωραιοποιήσουν τις μαύρες μέρες που περνάει ο λαός μας.

Η πραγματικότητα, όμως, παρόλο το κυβερνητικό φτιασίδωμα, δεν μπορεί να συγκαλυφθεί.

Η ανεργία στα ύψη, οι μισθοί και τα μεροκάματα πετσοκομμένα, το ίδιο και τα δικαιώματα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, η φοροληστεία του λαού κλιμακώνεται, οι εργασιακές συνθήκες ταυτίζονται με αυτές της γαλέρας.
  • Συνολικά, εντείνεται η μεταφορά του πλούτου από το λαϊκά στρώματα στο μεγάλο κεφάλαιο και στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες. 
Ήδη η κυβέρνηση, λίγο μετά από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, προετοιμάζεται για την τρίτη αξιολόγηση, προκειμένου να μην αφήσει όρθιο κανένα δικαίωμα στην παιδεία την υγεία, στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, και στο συνταξιοδοτικό, όπως απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της χώρας και το ξένο αλλά και το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι τέτοιο, μάλιστα, το κυβερνητικό θράσος που το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας στους αμερικάνους και ευρωπαίους (γερμανογάλλους, ιταλούς) ιμπεριαλιστές αλλά και στους κινέζους, βαφτίζεται ανάπτυξη. Που δε διστάζει να δημιουργεί εργασιακά κάτεργα και «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» εκμετάλλευσης και ξεζουμίσματος για τους εργαζόμενους. Αλλά και που δε διστάζει επίσης να καταστρέφει τη φύση, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Απ’ τις Σκουριές της Χαλκιδικής μέχρι τη Σαλαμίνα και το Ελληνικό.

Παράλληλα με την επίθεση, η κυβέρνηση, υπηρετώντας το καθεστώς της εξάρτησης σε όλες του τις διαστάσεις, δίνει «γη και νερό» στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστές. Η χώρα συνεχίζει να είναι ορμητήριο των Αμερικάνων φονιάδων ενάντια σε γειτονικές χώρες και λαούς. Σε μία περίοδο που οξύνεται επικίνδυνα ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών οικονομικής και πολιτικής επιρροής - κυριαρχίας αυτή η πολιτική μόνο σε πολεμικούς κινδύνους μπλέκει το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Είναι παραπάνω από προφανής η αναγκαιότητα να οικοδομηθεί αγωνιστική απάντηση του λαού μας απέναντι σε όλη την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ, με την οποία συμφωνούν στην ουσία της και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος. Σε αυτή την κατεύθυνση, να δώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ενάντια στα μνημόνια της φτώχειας, της ανεργίας και της εξάρτησης
Έξω από ΕΕ - ΔΝΤ – ΝΑΤΟ - Έξω οι Βάσεις
Οργάνωση - Αντίσταση - Αγώνας