Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΠΟΛΙΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ!

Οι προκλήσεις των ναζί της «Χρυσής Αυγής» και παραφυάδων της στα Σεπόλια συνεχίζονται. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η δημιουργία κυριακάτικου σχολείου για τα παιδιά των μεταναστών από το Πακιστάν με σκοπό την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας. Διοργάνωσε ρατσιστική συγκέντρωση έξω από το σχολείο και συνέχισε τη δράση της, μετά από τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν με βανδαλισμό του χώρου του Στεκιού της Λαϊκής Συνέλευσης, με ρήψη τρικ μέσα και έξω από το σχολείο, με απειλές.

Η αποθράσυνση των νεοναζί, όχι μόνο στα Σεπόλια αλλά παντού, δεν είναι τυχαία. Πηγάζει από την πολιτική των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του ΝΑΤΟ, από την πολιτική της κυβέρνησης και του ντόπιου κεφαλαίου που τηρούν πρόθυμα όσα τους επιτάσσουν οι πρώτοι. Στηρίζεται στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπλένει και αξιοποιεί την ύπαρξη και δράση της Χρυσής Αυγής για να παρουσιάζεται ως «αριστερή», φιλολαϊκή και φιλομεταναστευτική, για να αποπροσανατολίζει και να διαιρεί το λαό. Έχει τις ρίζες της στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όλους τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, ντόπιους και μετανάστες. Που τους εξαθλιώνει και τους περιθωριοποιεί δίνοντας ταυτόχρονα πάτημα σε κάθε είδους εθνικιστές, ρατσιστές και φασίστες να κραυγάζουν για τα «ιερά και όσια» του …έθνους. Την ίδια στιγμή που στην πράξη στηρίζουν αυτή την πολιτική!


Σκούζουν οι χρυσαυγίτες και άλλα φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα για μερικές δεκάδες παιδιών μεταναστών που θα παρακολουθήσουν μαθήματα της γλώσσας του στο σχολείο.
«Φοβούνται» ότι «τα μεταναστόπουλα θα γεμίσουν ασθένειες τα παιδιά μας» και άλλα φαιδρά. Είναι τόσο «αντισυστημικοί» που δε βγάζουν άχνα τόσα χρόνια για την ανυπαρξία δημόσιας περίθαλψης.
«Ανακαλύπτουν» ότι «γίνεται εισβολή στη χώρα». Είναι τόσο «πατριώτες» που το βουλώνουν μπροστά στην πραγματική εισβολή των αμερικάνων και ευρωπαίων φονιάδων που ισοπεδώνουν με τα βομβαρδιστικά τους χώρες και εξορμούν από ελληνικό έδαφος για τις εγκληματικές τους επιχειρήσεις θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια μας τη ζωή.

«Μιλούν» για υποβάθμιση του σχολείου αλλά δε λένε κουβέντα για τις πραγματικές του ελλείψεις και τα προβλήματά του.

Όλα αυτά είναι τραγικά όχι μόνο γιατί κινούνται ανάμεσα στην απανθρωπιά και την παλιανθρωπιά αλλά και γιατί είναι βαθιά συστημικά. Γιατί εξυπηρετούν την επίθεση του συστήματος και των κυβερνήσεών του στο λαό και την εργατική τάξη.

Καλούμε τους γονείς του σχολείου, της γειτονιάς, τους φτωχούς, τους άνεργους, όλο τον εργαζόμενο λαό, όλοι μαζί να αντισταθούμε απέναντι στο φασισμό και στην πολιτική της φασιστικοποίησης, απέναντι στους πολέμους, απέναντι στην απάνθρωπη εκμετάλλευσή μας από τα αφεντικά, απέναντι στο διχασμό και τον αποπροσανατολισμό μας από τα πραγματικά προβλήματα.

Τα δικαιώματα στη δουλειά, στη στέγη, στην τροφή, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση είναι καθολικά. Να αγωνιστούμε μαζί Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι!

- Ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και τους φασίστες που μας θέλουν εξαθλιωμένους και μας βάζουν να κανιβαλιζόμαστε μεταξύ μας.

- Για πλήρη δικαιώματα για όλους μας, ντόπιους και μετανάστες, στη δουλειά, στη στέγη, στην τροφή, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη μετακίνηση.

Νοέμβρης 2017