Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πάτρα: νέα διαδήλωση για τη βάση στον Άραξο

Περίπου δύο εκατοντάδες διαδηλωτών στην Πάτρα πραγματοποίησαν πορεία ενάντια στους σχεδιασμούς των αμερικάνων για την ΝΑΤΟϊκή βάση του Αράξου. Τα μπλοκ που πορεύτηκαν (ΛΑ-ΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΕΕΚ, ΑΠΟ) βροντοφώναξαν την αντίθεση τους στα σχέδια των ιμπεριαλιστών με αντιιμπεριαλιστικά-αντιπολεμικά συνθήματα.

Η πρόταση για την διαδήλωση στις 6/11 είχε γίνει από την μεριά της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ μέσα στην σύσκεψη που είχε καλέσει το προηγούμενο διάστημα. Στην ίδια σύσκεψη έγινε και πρόταση από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πραγματοποίηση συλλαλητηρίου το πρωί τις 12 Νοέμβρη στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Αράξου. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην σύσκεψη αποφάσισαν για το από κοινού κάλεσμα και διοργάνωση των δύο συγκεντρώσεων.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία από την πρώτη μέρα που έγιναν γνωστές οι επιδιώξεις των ΝΑΤΟϊκών έκανε παρεμβάσεις στην Πάτρα και συνέχισε αυτές τις παρεμβάσεις με δικό της κάλεσμα-αφίσα-προκήρυξη τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν την διαδήλωση της Δευτέρας. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις της για την πορεία της Κυριακής ενώ κλιμάκιό της θα επισκεφτεί τις περιοχές γύρω από την βάση του Αράξου. Για την ΛΑ-ΑΑΣ η αντιιμπεριαλιστική και αντινατοϊκή κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και το επόμενο διάστημα.