Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Αντιφασιστική εκδήλωση στην Ικαρία

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Κήρυκο, στην Ικαρία, στο Παλιό Δημαρχείο ανοικτή εκδήλωση με θέμα:

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Ποιος τον γεννά - Ποιος τον τρέφει.

Στις εισηγήσεις αναπτύχτηκε η προέλευση του φασισμού, οι ρίζες του, η διαδρομή του, οι λόγοι που οι κυρίαρχες τάξεις τον ενθαρρύνουν και τον στηρίζουν σήμερα.

Προηγήθηκε προβολή αποσπάσματος της ταινίας ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε μια ζωηρή συζήτηση και οι φίλοι, που παρευρίσκονταν εμπλούτισαν την κουβέντα με εμπειρίες για το πώς δρουν οι φασιστικές οργανώσεις, πώς διεισδύουν στη νεολαία αλλά και με σκέψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται.


Οι εισηγητές ανακεφαλαιώνοντας την κουβέντα έκλεισαν τονίζοντας την ανάγκη για την ανάπτυξη του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος, που είναι ικανά να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα του φασισμού. Σήμερα όπου με αφετηρία τα ζητήματα της μετανάστευσης των προσφύγων, των ελληνοτουρκικών σχέσεων κ.λ.π. το πολιτικό κλίμα λιπαίνει τις φασιστικές ιδέες, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και το σοβινισμό, είναι απαραίτητη η παρέμβασή μας καθημερινά όπου και όταν διαπιστώνουμε ότι η δημοκρατική επαγρύπνηση υποχωρεί και οι φασιστικές ιδέες βρίσκουν έδαφος και διεισδύουν.