Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Στην ενίσχυση της καταστολής και στην ποινικοποίηση των αντιδράσεων καταφεύγει η κυβέρνηση για να προχωρήσει τις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας!

Με τη βία των ΜΑΤ και τα χημικά αντιμετώπισε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσους διαμαρτύρονταν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, που προχωρά. Φαίνεται για πολλοστή φορά ότι για να περάσει η αντιλαϊκή επίθεση χρειάζονται τα αστυνομικά ρόπαλα και η τρομοκρατία.

Σαν να μην έφτανε όμως μόνο αυτό, προχώρησε ταχύρρυθμα σ΄ ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ποινικοποίησης όσων αντιδρούν. Με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή θα ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη «σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού». Ο καθένας καταλαβαίνει πως κάθε πράξη διαμαρτυρίας και κάθε κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς μπορεί να χαρακτηριστεί ως «πρόκληση» ή και «απειλή» βίας (!!!), όπως «βολεύει» την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής. Επίσης, θα τιμωρείται με φυλάκιση 3 έως 6 μηνών όποιος εισέρχεται και παραμένει στους χώρους διεξαγωγής τους.


Με το κυβερνητικό «επιχείρημα» πως οι πλειστηριασμοί αφορούν «μεγαλοεισοδηματίες» να καταρρέει, με τις χιλιάδες λαϊκές κατοικίες να κινδυνεύουν, και μπροστά στο φόβο ξεσπάσματος μαζικών λαϊκών αγώνων και αντιστάσεων, η κυβέρνηση (κατ' εντολή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών) προετοιμάζει το αντίστοιχο πλαίσιο καταστολής και τρομοκράτησης. Πόσο μάλλον όταν η κατάσταση αυτή προστίθεται στην ήδη επιβαρυμένη ζωή του λαού, απ' τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα ιμπεριαλιστών-κεφαλαίου-κυβέρνησης, και όταν βρίσκονται προ των πυλών και τα μέτρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στην απεργία.

Ένα πλατύ λαϊκό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών πρέπει να αναπτυχθεί, τόσο στις γειτονιές όσο και σε κεντρικό και πανελλαδικό επίπεδο. Ένα κίνημα στο οποίο θα συμμετέχουν ενεργά οι ίδιοι οι πληγέντες, αλλά και ευρύτερα τμήματα λαού, εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίας, απέναντι στους κοινούς τους αντίπαλους.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ!

21.12.17