Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές την Πέμπτη 25 Γενάρη, στις 6:00 μ.μ. στα Προπύλαια

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ!

Οι 9 πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία που βρίσκονται προφυλακισμένοι στη χώρα μας κατηγορούμενοι για “τρομοκρατία” είναι ένα ακόμη “δώρο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και των ΗΠΑ στο καθεστώς Ερντογάν. Με “στοιχεία” κατευθείαν από την τουρκική ΜΙΤ, την ΕΥΠ και βέβαια την CIA στερούνται την ελευθερία τους και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες στη γειτονική χώρα αλλά και από τη θέση της πολιτικής προσφυγιάς. Τα μεγάλα λόγια περί “δικαιοσύνης και ανθρώπινων δικαιωμάτων” πάνε περίπατο όταν πρόκειται για αγωνιστές του λαού, ενώ περισσεύουν στη περίπτωση των 8 τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας για τους εργαζόμενους και το λαό στη χώρα μας μια πολιτική που βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση από ΗΠΑ και ΕΕ, γιγαντώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση και επεκτείνει την αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων, διώκει και φυλακίζει Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές στηρίζοντας ξεδιάντροπα το καθεστώς της Τουρκίας. Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πόσο αδίστακτη απέναντι στην Αριστερά και τους αγωνιστές της είναι η ελληνική άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της, που συλλαμβάνει και φυλακίζει πολιτικούς πρόσφυγες παραμονή της επίσκεψης Ερντογάν, την ίδια ώρα που οι ελληνοτουρκικές αντιθέσεις βρίσκονται σε ένταση και υποθάλπονται από τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και οι κίνδυνοι για τους λαούς μεγαλώνουν.


Έχοντας μπροστά τον πονοκέφαλο για το όνομα της ΠΓΔΜ μαζί με όλα τα συμπαρομαρτούντα στα βόρεια σύνορά της και τις φανερές πιέσεις των Αμερικάνων για δήθεν “επίλυση”, η αστική τάξη και η κυβέρνηση κάνουν πως δε βλέπουν το τί συντελείται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου-Μέσης Ανατολής. Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, οι βομβαρδισμοί των κουρδικών περιοχών με επίκεντρο το Αφρίν με την ανοχή (ο καθένας για δικούς του λόγους) ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και, με τον τρόπο του, του συριακού καθεστώτος του οποίου οι καταγγελίες έμειναν στα λόγια, δείχνει πως η πολιτική του πολέμου ανοίγει όλο και νέες εστίες στην περιοχή αλλά και πως όσο στις υποθέσεις των λαών επεμβαίνουν οι ιμπεριαλιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις όσο εναποτίθενται και εξαρτώνται οι διεκδικήσεις δικαιωμάτων των λαών απο ξένες (πρώτα και κύρια ιμπεριαλιστικές) πλάτες των λαών τόσο αυτές θα γίνονται βορά των ανταγωνισμών των ισχυρών.

Ο ελληνικός λαός καλείται να εκφράσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους διωκόμενους αγωνιστές, να απαιτήσει την παυση της διώξης τους και την απελευθέρωση τους, να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική. Να σφυρηλατήσει τη διεθνιστική αλληλεγγύη και το κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις αντιδραστικές πολιτικές των κυρίαρχων τάξεων, ενάντια στο φασισμό και στον πόλεμο. Ταυτόχρονα να απαιτήσει το σταμάτημα της τουρκικής θηριωδίας που ισοπεδώνει πόλεις και χωριά στο Συριακό Κουρδιστάν. Να σταματήσει ο άδικος πόλεμος και η γενοκτονία του Κουρδικού λαού.

Μόνο ένα ρωμαλέο και μαζικό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο μπορεί να θέσει το σύνολο των ζητημάτων που έχουν αναδειχτεί από τη σκοπιά των λαών και της εργατικής τάξης. Να σταματήσει την ανθρωποσφαγή. Να υπερασπιστεί τους αγωνιστές. Να αποκαλύψει εχθρούς και φίλους. Να χαράξει μια ελπιδοφόρα προοπτική.

Ν' ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

24.1.2018