Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Από την εκδήλωση - συζήτηση της ΛΑ-ΑΑΣ στο Ηράκλειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - συζήτηση, για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, που διοργάνωσε η ΛΑ - ΑΑΣ Ηρακλείου την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο.

Η παρουσία σαράντα, και πλέον, μελών - συναγωνιστών - φίλων σε μια περίοδο κινηματικής ύφεσης και με την αριστερά να δείχνει σοβαρή αδυναμία στη διαμόρφωση εξελίξεων προς όφελος του λαού, θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή ήταν σημαντική και πέτυχε τον σκοπό της.


Οι δυο εισηγητές αναφέρθηκαν αναλυτικά στις εξελίξεις τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στα Βαλκάνια, στην όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στην προσπάθεια, από τις ΗΠΑ, αποτροπής της καθόδου της Ρωσίας στα Βαλκάνια και τη δημιουργία προτεκτοράτων που θα χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια. Επίσης στους τυχωδιοκτισμούς των εξαρτημένων αστικών τάξεων της περιοχής που μόνο κινδύνους για τους λαούς τους μπορούν να προσφέρουν. Ακόμα και η ονοματοδοσία της FYROM εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως την πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση η οποία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι είναι πιστή στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα δημιουργίας και ανάπτυξης ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, του μόνου που μπορεί να βάλει φραγμό στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, αλλά και ως βασικού στοιχείου για την καλλιέργεια της συνεργασίας - φιλίας - αλληλεγγύης των λαών, της κατεύθυνσης που μπορεί να νικήσει τις αντιδραστικές - εθνικιστικές δυνάμεις. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο πρέπει να ιδωθεί και η πάλη των λαών ενάντια στους αλυτρωτισμούς, για το απαραβίαστο των συνόρων, τις επεκτατικές βλέψεις. Αλλά και η πάλη ενάντια στις ξενόδουλες αστικές τάξεις και το πολιτικό τους προσωπικό.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος από συναγωνιστές και φίλους που πέρα από τη συμφωνία με τα παραπάνω, ανέλυσαν πλευρές του ζητήματος (αυτοδιάθεση - εθνικισμός - ανεξαρτησία κλπ) ανέδειξαν την αναγκαιότητα η ΛΑ - ΑΑΣ να παρέμβει πιο ενεργά και να θέσει την άποψή της στον πλατύ κόσμο παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες. Η ΛΑ - ΑΑΣ στα πλαίσια της προπαγάνδισης της εκδήλωσης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ παρέμβηκε στο κέντρο της πόλης με ντουντούκα, πανό και προκήρυξη.