Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 1 του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης, τηρώντας την απόφασή μας να βρισκόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου μία φορά το μήνα), με συμμετοχή συναγωνιστών από την περιοχή μας.

Συζητήθηκε εκτενώς και εκφράστηκαν απόψεις και προβληματισμοί για το κλίμα που διαμορφώνεται με βάση το θέμα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας. Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις αναφορικά με την εσωτερική κατάσταση και τη συνεχιζόμενη επίθεση ενάντια στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαϊκών μαζών τη στιγμή που «βγαίνουμε από τα μνημόνια» και «ανοιγόμαστε στις αγορές».



Κοινή αντίληψη των συναγωνιστών είναι ότι όλες οι εξελίξεις επιτάσσονται με βάση το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, κυρίως τους Αμερικάνους, και με βάση τους σχεδιασμούς τους στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο του λυσσαλέου ανταγωνισμού τους. Ο λαός μας, όπως και όλοι οι λαοί της περιοχής, σέρνονται σε επικίνδυνα μονοπάτια με κίνδυνο να εμπλακούν σε πολεμικές περιπέτειες, με φόντο την εξαθλίωση και φτωχοποίηση των μαζών και την ένταση της φασιστικοποίησης του δημόσιου βίου.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη απεύθυνσης στον λαϊκό κόσμο και τους εργαζόμενους των γειτονιών μας, επισημαίνοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός πλατιού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού μετώπου όλων των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, προωθώντας τη φιλία ανάμεσα στους λαούς, ενάντια σε κάθε μορφής αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς.

Προτάθηκαν παρεμβάσεις από την ΛΑ-ΑΑΣ σε κεντρικό επίπεδο στην πόλη της Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου όσον αφορά τις πραγματικές αιτίες της αναβίωσης του «μακεδονικού» ζητήματος και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων της περιοχής μας.