Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αντιπολεμική σύσκεψη στην Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μάρτη στον αριστερό χώρο Ρωγμή η αντιπολεμική σύσκεψη που είχε καλέσει η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ. Στη σύσκεψη, εκτός από τη ΛΑ-ΑΑΣ συμμετείχε η τοπική συλλογικότητα ΠΕΛΟΤΟ και αρκετός κόσμος, κυρίως νεολαίοι.

Στη σύσκεψη έγινε μια αρκετά εκτεταμένη συζήτηση πάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις οξύνσεις και αντιπαραθέσεις των αστικών τάξεων των δύο χωρών και στο γενικό πλαίσιο που καθορίζει και πυροδοτεί αυτές τις οξύνσεις, δηλαδή την εντεινόμενη παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με την Ρωσία.

Με αυτά σαν δεδομένα, αλλά και με την επισήμανση των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής μας (μειονότητα, αντιτουρκισμός κλπ) τονίστηκε η μεγάλη ανάγκη να γίνουν βήματα προς τη συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού κινήματος στην πόλη μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση (και σαν πρώτη κίνηση) αποφασίστηκε η διοργάνωση διαδήλωσης το Σάββατο 24 Μάρτη, καθώς και νέα σύσκεψη την Τρίτη 20 Μάρτη στις 7:00 μ.μ. στη Ρωγμή, όπου θα επιδιωχθεί ευρύτερη συμμετοχή και θα καθοριστούν οι όροι διοργάνωσης της διαδήλωσης.

Η ΛΑ-ΑΑΣ με στόχο την προπαγάνδιση της διαδήλωση θα πραγματοποιήσει παρέμβαση και πικετοφορία το Σάββατο 17 Μάρτη, 11:00 π.μ. από την κεντρική Πλατεία, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους, πανεπιστήμιο, καφενεία, γειτονιές και χωριά.