Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 10 Μάρτη (ώρα 10 π.μ.-8 μ.μ.) και την Κυριακή 11 Μάρτη 2018 (ώρα 9π.μ.- 3 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στη Γεωπονική Σχολή, Ιερά Οδός 75 Αθήνα, Σταθμοί Μετρό «Ελαιώνας» & «Κεραμεικός» - (Αμφιθέατρο Κουτσομητοπούλου) η 2η Πανελλαδική Σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας.

Στη Σύσκεψη θα εκπροσωπηθούν μαζικά τα σχήματα της ΛΑ-ΑΑΣ απ’όλη την Ελλάδα.

Η Σύσκεψη θα ξεκινήσει με εισήγηση της Πανελλαδικής Επιτροπής για τις πολιτικές εκτιμήσεις της σχετικά με τις διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και για τα μέτωπα πάλης που ανοίγει η επίθεση του ιμπεριαλισμού, του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό. Θα αποτιμηθεί, επίσης, η δράση της ΛΑ-ΑΑΣ σε όλο το διάστημα των περίπου τεσσάρων χρόνων από τη δημιουργία της Συνεργασίας. Θα επακολουθήσει συζήτηση.


Στόχος της Πανελλαδικής Σύσκεψης είναι να αξιοποιήσει η ΛΑ-ΑΑΣ τις εμπειρίες της τετράχρονης πάλης της, να διατυπώσει τις εκτιμήσεις της για τις σοβαρές διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και να εξάγει συμπεράσματα για την βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης της.

– Η ΛΑ-ΑΑΣ έχοντας χαράξει σαν γενική κατεύθυνση της, την πάλη της ενάντια:

– Στην πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

– Στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.

– Στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

– Στο συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή.

επιδιώκει με την Πανελλαδική Σύσκεψη της να συμβάλει από καλύτερες θέσεις στο δυνάμωμα:

– Της μαζικής αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση.

– Του αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού κινήματος.

Μάρτης 2018