Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Εκδήλωση - συζήτηση στα Τρίκαλα

Οι εξελίξεις στην περιοχή μας και η αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Οι συνεχείς εντάσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι απειλητικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, το λεγόμενο Μακεδονικό που κινείται με τους όρους και τις επιταγές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μαζί με τη συνεχιζόμενη πολύπλευρη πολεμική αντιπαράθεση στη Συρία και τον έντονο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, φέρνουν το λαό μας (και όλους τους λαούς της περιοχής) μπροστά σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και το μέλλον του.

Αναδεικνύεται έτσι η επιτακτική ανάγκη για την πιο πλατειά αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντιεθνικιστική συσπείρωση δυνάμεων, ώστε να δοθεί άμεσα μαζική απάντηση σε όσα δραματικά και επικίνδυνα συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή μας.


Είναι ανάγκη να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση συγκρότησης των μετώπων πάλης του λαού και της νεολαίας. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους, που η παρόξυνσή τους τροφοδοτεί πολέμους και εθνικισμούς. Ενάντια στον αμερικανο-νατοϊκό κλοιό που σφίγγει τη χώρα και την περιοχή και την μετατρέπει σε εργαλείο ανταγωνισμού με το ρώσικο ιμπεριαλισμό και σε ορμητήριο πολέμου. Ενάντια στις αντιδραστικές αστικές τάξεις και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους που αγκαλιά με εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις εναλλάσσουν την υποτέλεια με τον αλυτρωτισμό και τον σοβινισμό. Ενάντια στον πόλεμο και την οποιαδήποτε απειλή ή προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων.

Πρέπει να αναδειχθεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο πως η διέξοδος και η προοπτική για όλους τους λαούς της περιοχής βρίσκεται στη φιλία, την αλληλεγγύη και τον κοινό τους αγώνα.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, καλούμε σε εκδήλωση - συζήτηση την Πέμπτη 12 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην Σουίτα art café, με ομιλητή τον Κώστα Μιχαλάκη, φιλόλογο, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων.