Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Οξύνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας με αιχμή τη Συρία! Νέα εγκλήματα σε βάρος των λαών προκαλούν οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών! Ν΄ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Ανεβαίνει επικίνδυνα το παγκόσμιο θερμόμετρο της αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών με αφορμή το πολεμικό μέτωπο που έχουν ανοίξει στη Συρία. Μια χώρα όπου ο λαός της ματώνει καθημερινά, βρισκόμενος στις συμπληγάδες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - Ρωσίας και των υποτακτικών τους. Αλλά και των άλλων δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Γαλλίας, Βρετανίας κλπ.) που αναβαθμίζουν την εμπλοκή τους, καθώς και των περιφερειακών αντιδραστικών δυνάμεων (Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Τουρκία).

Έτσι με αφορμή μια επίθεση με χημικά στη Ντούμα που κατάγγειλε μια, ελεγχόμενη από τους δυτικούς, ΜΚΟ και αποδόθηκε στην κυβέρνηση Ασάντ, για ν’ αποδοθεί στη συνέχεια απ΄ τις ΗΠΑ και στους ρώσους ιμπεριαλιστές κλιμακώθηκε επικίνδυνα η ένταση στην περιοχή. Ενώ οι ρώσοι μιλούν για προβοκάτσια, ο Τραμπ προειδοποίησε για δυναμική απάντηση, με απρόβλεπτες προεκτάσεις. Με τους αμερικάνους συντάχθηκε και η Γαλλία, εάν «παραβιάστηκαν οι κόκκινες γραμμές» απ΄ τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο Μακρόν, που βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Τράμπ, αλλά και η Βρετανία. Λίγες ώρες νωρίτερα τη Δευτέρα 9 του Απρίλη, το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ πραγματοποιούσε επίθεση με πύραυλους σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Χόμς, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους…


Με επίμαχο τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής και τη ληστρική εκμετάλλευση των λαών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, οι ΗΠΑ - που χρειάζονται και αξιοποιούν τέτοια γεγονότα σαν της Ντούμα - απειλούν με ένα ακόμα γύρο πολεμικής δράσης με επίκεντρο τη Συρία. Οι συσχετισμοί που πάνε να διαμορφωθούν στην περιοχή δεν φαίνεται να ικανοποιούν τη Δύση, κι αυτό προκαλεί τη λυσσασμένη αντίδρασή της. Η πρόσφατη μάλιστα τριμερής συνάντηση Ρωσίας- Τουρκίας – Ιράν, φαίνεται να επέδρασε καταλυτικά στις επιδιώξεις αυτές των ΗΠΑ.

Πρωταγωνιστές στην υποκρισία, οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές φονιάδες, αυτοί που δολοφονούν καθημερινά σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, αυτοί που πραγματοποίησαν γενοκτονίες με ραδιενεργά και χημικά στη Χιροσίμα, στο Βιετνάμ, στη Σερβία και στο Ιράκ αλλά κι οι άλλοι ιμπεριαλιστές, ακόμα κι οι ισραηλινοί δολοφόνοι των παιδιών του παλαιστινιακού λαού, που γάζωσαν με πολυβόλα το λαό της Γάζας, παρουσιάζονται σαν «ανθρωπιστές» και υπερασπιστές του «δικαίου» και της «ειρήνης»!!! Βρισκόμενοι σ΄ ένα συνεχώς εξελισσόμενο κουβάρι αντιθέσεων οι αντιμαχόμενοι ιμπεριαλιστές και οι κάθε λογής υποτακτικοί τους γίνονται καθημερινά ένοχοι αδιάκοπων μαζικών εγκλημάτων σε βάρος των λαών. Με νέους νεκρούς, εξαθλιωμένους, απελπισμένους, ξεριζωμένους!

Οι κίνδυνοι όμως απ΄ τις εξελίξεις αυτές στη Μέση Ανατολή και συνολικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνονται και για το δικό μας το λαό! Εξελίξεις που έρχονται να προστεθούν στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση και σ΄ αυτές στα Βαλκάνια. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης τάζουν γη και ύδωρ στους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδουν το Αιγαίο στους στόλους τους, εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδια τους. Ο αγώνας για ειρήνη, ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο αγώνας ενάντια στην κάθε είδους εμπλοκή της χώρας σ΄ αυτά, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις σφαγές των λαών πρέπει να γίνει υπόθεση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠ΄ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ!

ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ!

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

11.4.2018