Σάββατο 21 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Τον περασμένο Νοέμβρη στα Σεπόλια επρόκειτο να ξεκινήσει σχολείο για τα παιδιά μεταναστών από το Πακιστάν. Η Χρυσή Αυγή μαζί με άλλα φασιστοειδή δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα ρατσισμού ανάμεσα σε γονείς και κατοίκους της περιοχής, προσπάθησε να εμποδίσει την έναρξη των μαθημάτων.

Άμεσα τοπικές συλλογικότητες, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις αντέδρασαν με αποτέλεσμα τα μαθήματα όχι μόνο να μην ακυρωθούν, αλλά και να αντιστραφεί το κλίμα στην πλειοψηφία των γονιών και των κατοίκων.

Την μέρα της επίσημης έναρξης των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις από τις τοπικές συλλογικότητες, από σωματεία, από αριστερές και αντιφασιστικές οργανώσεις. Ακολούθησε πορεία και παρεμβάσεις με αφισοκόλληση και αναγραφή συνθημάτων. Κατά τη διάρκειά τους αντιφασίστες απειλήθηκαν με όπλα από γνωστά φασιστοειδή της γειτονιάς. Οι απειλές καταγγέλθηκαν με ένορκη καταγγελία στη ΓΑΔΑ.

Τέσσερις μήνες μετά δύο αγωνιστές φοιτητές που επώνυμα και ένορκα είχαν καταγγείλει το περιστατικό μετατρέπονται σε εγκαλούμενους με αποτέλεσμα να επιδιώκεται η ενοχοποίηση και καταδίκη τους.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι οι όποιες αυταπάτες για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά …αυταπάτες. Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης στα εργατικά, λαϊκά, νεολαιίστικα και δημοκρατικά δικαιώματα, έντασης του εθνικισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των φιλοπόλεμων φωνών η Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστική και ρατσιστική οργάνωση είναι χρήσιμη για το σύστημα από τη μια για να αποπροσανατολίζει το λαό αλλά και για λόγους κατασταλτικούς. Μια χρησιμότητα που φαίνεται και από την πολιτική ξεκάθαρου ξεπλύματός τους από τη σημερινή κυβέρνηση. Σε αυτή τη περίοδο φωνές οργανώσεων και αγωνιστών που αμφισβητούν και πάνε κόντρα στα κυβερνητικά αφηγήματα ενοχλούν και πρέπει να τρομοκρατηθούν, στόχος η αποτροπή των ενδεχόμενων αγωνιστικών αντιδράσεων από τον λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους αγωνιστές νεολαίους και καταγγέλλουμε την προσπάθεια ενοχοποίησής τους. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για τις ένοπλες απειλές κατά των αντιφασιστών.