Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Καταγγελία την σύλληψη, την κράτηση και την προσαγωγή στον εισαγγελέα τριών μελών της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου»

Καταγγέλλουμε την σύλληψη, την κράτηση και την προσαγωγή στον εισαγγελέα τριών μελών της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου» ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την αστυνομία μετά την κινητοποίηση την Κυριακή 1 Απρίλη πολλών κατοίκων έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ που είχε στόχο να αποκαλύψει και να καταγγείλει την εκφόρτωση από πλοίο προερχόμενο από Ιταλία υλικού - σκουπίδι για καύση.

Η αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις «αυτεπάγγελτα» με τις κατηγορίες της «παράνομης βίας» και της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» τα τρία μέλη της επιτροπής που μαζί με δεκάδες άλλους, στην κινητοποίηση απαιτούσαν εξηγήσεις στο τι είναι αυτό το υλικό που ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ. Είναι φανερό ότι η ΑΓΕΤ έχει την προστασία να καίει ότι σκουπίδι θέλει και οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στα δικαστήρια.


Η εκφόρτωση του καραβιού από την Ιταλία αποκάλυψε ότι η ΑΓΕΤ καίει χιλιάδες τόνους πλαστικά σκουπίδια με καταστροφικές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον όλης της πόλης του Βόλου αλλά και ολόκληρης της περιοχής. Η Lafarge - Holcim ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας της δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μετατρέψει την πόλη και όλη την γύρω περιοχή σε «θάλαμο αερίων» και να προκαλέσει ανείπωτες καταστροφές.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και όλοι οι κάτοικοι του Βόλου και των γύρω περιοχών πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε να σταματήσει αμέσως η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Να σταματήσει η τρομοκρατία απέναντι σε όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην υγεία.

Βόλος, 02/04/2018